Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

Selahattin Demirtaş'tan ilk açıklama

GÜNDEM Haberleri

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ açıklama yapıyor...

Yüzde 10'luk seçim barajını aşan HDP'nin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş konuşmasının satır başları:

Zorlu eşitsiz adil şartlarda gerçekleşmeyen bir seçim kampanyasını tamamladık. Bu seçim kampanyasının eşitsiz olduğunu belirtmek istiyorum. İktidar partisinin devletin bütün olanaklarını arkasına aldığı bir süreçde bizler Türkiye'nin ezilenleri olarak muhteşem bir zafer elde ettik. Bütün Türkitye'ye teşekkür ediyorum.


Bu zafer Türklerin Kürtlerin bu ülkede yaşayan bütün kesimlerin zaferidir. Bu seçimde özgürlükten yana olanlar kazanmış ve kendini Türkiye'nin tek sahibi olarak görenler kaybetmiştir. Kazanalar Türkiye'nin özgür yarınlarına sevdalı olanlardır. Bu zafer işçilerin, köylülerin, ezilenlerin, bu solun ortak zaferidir. Ve en çok da kadınların ortak zaferidir.
Bu seçim döneminde bize inanarak, bize güvenerek oy veren kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Bize emaneten oy verenleri de mahcup etmeyeceğiz. Bizler seçim kampanyası boyunca ne söylediysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Türkiye HDP'dir HDP Türkiye'dir. Kim bize hangi gerekçeyle oy vermiş olursa olsun kimseyi mahcup etmeyeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...