Sekiz bin Suriyeli ülkesine gitti

Sekiz bin Suriyeli  ülkesine gitti
GÜNDEM Haberleri

Kurban Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyeliler, Kilis Valiliğinin online randevu sistemine kayıt yaptırdıktan sonra randevu gününde ülkelerine geçiyor.

Türkiye’nin dört bir tarafından randevu sistemine kayıt olan Suriyeliler, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’na geliyor. Suriyeliler, Kilis Valiliğinin izni ile Suriye’nin Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab bölgeleri ile diğer şehirlerine gidiyor. Ülkesine giden Suriyelilerin sayısı 8 bini aştı. Suriyeliler, Kilis’te 40 dereceye yaklaşan sıcak havada zorlu şartlarda ülkelerine gidiyor.

İDLİB’DEN TÜRKİYE’YE GÖÇ
Bu arada Birleşmiş Milletler, Suriye’de İdlib gerginliği azaltma bölgesinde devam eden çatışmalar sebebiyle binlerce kişinin hafta sonu Türkiye sınırına doğru kaçtığını bildirdi. BM Genel Sekreter Sözcülerinden Farhan Haq, çatışmaların ortasında kalan 3 milyon kişinin güvenliğinden derin endişe duyduklarını söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...