Şehre değil, sürücüye göre sigorta yolda

- Güncelleme:
Şehre değil, sürücüye göre sigorta yolda

GÜNDEM Haberleri

'Her kentte farklı sigorta' uygulaması tarihe karışacak. Bunun yerine ABD'de uygulanan 'riskli sürücü' modeli hayata geçecek.

İstanbul başta olmak üzere bazı kentlerde trafik sigorta priminin fahiş fiyatlara çıkması, Emniyet'i harekete geçirdi. Trafik Kanunu'nda değişik yapılmasını öngören 35 maddelik taslağa göre İstanbul gibi şehirlerde primleri kasko seviyesine çıkaran 'her kentte farklı sigorta' uygulaması tarihe karışacak. Bunun yerine ABD'de uygulanan 'riskli sürücü' modeli hayata geçecek. Kimin ne kadar prim ödeyeceğini ise Türkiye Sigorta Birliği belirleyecek. Zaman'ın haberine göre Birlik, sürücü hakkında sicil araştırıp ilgili brimlere bildirecek. Mevcut uygulamada 200-500 lira arasında olan zorunlu trafik sigortası primi, illerin trafik durumuna göre değişiyor ve en pahalı il, en riskli bilinen il olan İstanbul'da en yüksek seviyeye çıkıyor. Bu da kural ihlalinden hiç ceza almamış sürücüyü de cezalandırıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...