Şehit abiye acı veda

Düzenleyen:
Şehit abiye acı veda

GÜNDEM Haberleri

Önceki gün Hakkâri’nin Çukurca ilçesi sınır hattındaki Seriberi üs bölgesinde şehit olan dört kahraman dün memleketlerinde dualarla defnedildi.

PKK’lıların sızma girişiminde bulunduğu üs bölgesinde çatışma çıkmış, olayda piyade sözleşmeli erler Erhan Çiyapul, Murat Şahin, Şevket Çetin ve Yener Kırıkcı şehit düşmüş, altı asker de yaralanmıştı. Hain saldırının ardından Çukurca, Hakkâri ve Van kırsalında düzenlenen operasyonda en az 20 terörist etkisiz hâle getirilmişti.
Dün şehit olan askerlerden 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Murat Şahin’in cenaze namazı memleketi Giresun’un Espiye ilçesindeki Ulu Camii’nde öğle namazı sonrasında kılındı. 10 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından vatandaşların omuzlarında “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarıyla cenaze aracına konulan şehidin naaşı ilçeye bağlı Yeniköy köyünde defnedildi. Şehidin töreninde abisinin intikamını almaya yemin eden erkek kardeşi Mehmet Şahin ise tören kıtasının başında Türk Bayrağı’nı tören boyunca elinden bırakmadı.  Şehit Murat Şahin’in üç yıllık sözleşmesinin üç ay sonra sona ereceği ve eylülde düğün yapacağı öğrenildi.
Piyade Sözleşmeli Er Şevket Çetin (27), memleketi Kırıkkale’de yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğa uğurlandı. Cenaze töreninde şehidin babası Doğan Çiftçi güçlükle ayakta dururken, gözyaşlarına boğulan annesi Havva Çiftçi’yi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk teselli etti. Anne Havva Çetin “Damatlığını göremedim, seni cennete uğurladım. Dört oğlum da vatana feda olsun” dedi. Anne Çetin, daha sonra şehit oğlunun tabutu başındaki fotoğrafı öptü.
Konvoy eşliğinde Balışeyh ilçesine bağlı İzzettin köyüne götürülen şehit Şevket Çetin’in cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Çatışmada şehit olan Sözleşmeli Piyade Er Yener Kırıkcı için de Ankara’nın Çubuk ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törende yaşanan saldırı olayının ardından şehidin naaşı, top arabasına alınarak köy mezarlığına defnedildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yener Kırıkcı’nın ailesine telefonla başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan “Şehitlik Peygamber Efendimize en yakın makamlardan bir tanesi. Rabb’im inşallah Yener’imizi de bu şehadet makamında sevgili habibiyle birbirine komşu kılsın” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...