Şehir isminde Hitit çağına dönülür mü?

Şehir isminde Hitit çağına dönülür mü?

GÜNDEM Haberleri

Meclis Anayasa Komisyonu'nca oluşturulan Alt Komisyon, Hükümetin hazırladığı demokratikleşme paketiyle ilgili ilk toplantısını yaptı.

Toplantıda, nefret suçlarının kapsamının belirlenmesinde dünya standardlarının esas alınması ve bu konuda örneklerin incelenmesi kararlaştırıldı. Nefret suçunun söz, eylem ve yazı ile işlenmesinin de kapsama alınması üzerinde duruldu. Toplantıda, yerleşim yerlerinde Türkçe isim kullanma zorunluluğunun kaldırılması da tartışmaya açıldı. Komisyon üyesi Ali Özgündüz, "Bu yasak kalkınca bu nereye kadar gidecek? Onu görmek lazım. Örneğin Hititçe isimlere kadar gider mi?" diye sordu. Bunun üzerine düzenlemenin kapsamının ne şekilde olacağı ve ne şekilde uygulanacağı konusunda İçişleri Bakanlığı'ndan görüş alınması kararlaştırıldı. Demokratikleşme paketi; özel okullarda anadilde eğitim yapılabilmesi, seçimlerde Kürtçe propaganda yasağının kaldırılması, q,w, x harflerinin de kullanılmasına izin verilmesi gibi düzenlemeleri içeriyor.
Şükran Kaban Ankara


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...