Şehir ayaklarınızın altında

Şehir ayaklarınızın altında

GÜNDEM Haberleri

Kendinden dengeli elektrikli Tek Teker, 19-20 Aralık tarihlerinde İTÜ Maslak kampüsünde düzenlenen fuarda meraklılarıyla buluştu.

İngiltere merkezli bir firmanın Türkiye'de satışa sunmaya hazırlandığı "Tek Teker" Airwheel, İTÜ Maslak kampüsünde düzenlenen fuarda yerini aldı. Çeşitli aktivitelerin ve gösterilerin sergilendiği fuarda gençlerin ilgi odağı haline gelen Tek Teker'i meraklılar denemek için sıraya girdi. Taşıt, hareketli cihazların yönünün dengelenmesinde kullanılan jiroskop sayesinde, hareket halindeyken kesinlikle öne ve arkaya devrilmiyor ve binicisinin vücut hareketlerinden komut alarak kolayca hızlanabiliyor ya da yavaşlayabiliyor. Jiroskop teknolojisi, uçak ve helikopterlerin havada sarsılmasını engellemek için kullanılmasının yanı sıra şimdi akıllı cep telefonlarında da yatay ve düşey dengeyi sağlamada kullanılıyor. Şehir trafiğinden bunalan ve yürüme mesafelerinde özgürlük ve konfor sağlayan Tek Teker, hızlı şarj edilmesi, uzun mesafeleri katedebilmesi ve bisiklet hızına çıkabilmesi gibi özellikleri ile de dikkat çekerken, sıfır emisyon ve çevre dostu olma özelliği ile de tercih ediliyor. nbsp;
Firmanın Türkiye Sorumlusu Hasan Basri Özaydın, yer kaplamadığı için kullanılmadığı zamanlarda bagajda, otobüste, metroda, yaya alt geçidinde elde rahatlıkla taşınabilen Tek Teker'in asfalt, kilit taşı, parke, kaldırım ve toprak yol dahil hemen her türlü yol şartlarına göre tasarlandığını söyledi. Özaydın, fiyat aralığının ise 1.000 TL ile 2.000 TL arasında değişiklik göstereceğini belirtti.
Tek Teker'lerin, modeline göre ortalama 300-400 Watt motoru bulunuyor. Kenarlarında açılır katlanır iki pedalı bulunan Tek Teker, binicisinin vücut hareketlerini komut olarak algılıyor ve öne eğildiğinde hızlanıyor, topuklara ağırlık verince yavaşlayıp duruyor. Modeline göre ortalama bir saatte şarj oluyor, tek şarj ile lityum pilleri sayesinde modeline göre 10-20 km arasında mesafeyi katedebiliyor ve 18 km hıza ulaşabiliyor.
##tgvideo##

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...