Seferberliğe esnaf desteği

Düzenleyen:
Seferberliğe esnaf desteği

GÜNDEM Haberleri

Ülkenin dört bir yanından katılım sağlanacak İstanbul’daki buluşmada, istihdam seferberliği vurgusu yapılacak

Haber Merkezi ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün 81 ilden esnaflarla İstanbul’da bir araya geliyor. Esnafın, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan “istihdam seferberliği” vurgusu yapması bekleniyor. Türkiye Esnaf Buluşması’nın ilki, 25 Mayıs 2015’te yine İstanbul’da yapılmıştı. Erdoğan, o buluşmaya da katılarak önemli açıklamalarda bulunmuştu. Gümrük Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenecek buluşma, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi’nde saat 15.00’te başlayacak. Ülkenin dört bir yanından katılım sağlanacak buluşmada, esnaf ve sanatkarların yanı sıra meslek kuruluşlarının temsilcileri de katılım sağlayacak. Son dönemde esnaf ve sanatkarlara yönelik KOSGEB destekleri ve çeşitli yasal düzenlemelerin hızlandığı biliniyor.
Geçtiğimiz yıl kasım ayında düzenlenen Esnaf ve Sanatkarlar Şûrası’nda da önemli kararlar alınmıştı. Açıklanan kararlarda; çıraklık ve kalfalık eğitimlerinin birleştirilerek çıraklık eğitimi süresinin kısaltılması, esnaf ve sanatkârların Türkiye İş Kurumu tarafından verilen Aktif İşgücü Hizmetlerinden etkin şekilde yararlanmasının sağlanması, iş yeri açılışları sırasında ustalık belgesi ile ilgili yerel yönetimlerin uygulamalarından kaynaklanan sorunların çözüme kavuşturulması gibi maddeler yer almıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...