Sedat Peker'e bir tutuklama daha

/ Kaynak: İHA
Sedat Peker'e bir tutuklama daha

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ergenekon davasının tutuklu sanığı Sedat Peker, davanın gizli tanıklarına ifadelerini değiştirmeleri yönünde baskı yapıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında da tutuklandı.

Ergenekon davasının gizli tanıklarından Poyraz ile Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atmak suçundan tutuklu bulunan Bedirhan Şinal'in ifadelerini değiştirmeleri için tehdit edildiği iddialarına ilişkin Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında aralarında bazı gardiyanlar ile bir avukatın da bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 6 şüpheli ise tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgularına devam edilen şüphelilerden 1'i tutuklanmış, 5 şüpheli ise serbest bırakılmıştı. nbsp;
nbsp; Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Sedat Peker'in şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurdu. Tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Peker, Cumhuriyet Savcısı Işık'a yaklaşık 2 saat süresince şüpheli sıfatıyla ifade verdi. İfadesinde hakkındaki suçlamaları kabul etmediği öğrenilen Peker, ifade işleminin tamamlanmasının ardından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Peker, davanın gizli tanıklarına baskı yapıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandı.
nbsp; "Kelebek" operasyonu kapsamında 2004 yılında tutuklanan Peker, bu dava kapsamında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından 14 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Geçtiğimiz aylarda Ergenekon davası kapsamında da tutuklanan Peker, bu soruşturma kapsamında da tutuklanması halinde üç farklı suçtan tutuklanmış olacak. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...