'Seçime 5 gün kala yer yerinden oynayacak'

'Seçime 5 gün kala yer yerinden oynayacak'

GÜNDEM Haberleri

Vaatlerle dolu siyaset anlayışının tedavülden kalktığını belirten Topbaş, 'Bizim projelerimize onların hayali bile yetişemez' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vaatlerle dolu siyasi anlayışların tedavülden kalktığını söyledi. Ana muhalefet partisinin belediyelerine Türkiye'ye model olacak 5 tane projenin sorulması gerektiğine dikkat çeken Topbaş, "Seçime 5 gün kala açıklayacağım çok farklı bir projem var. Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemimin bir hediyesi olarak açıklayacağım. 30 Mart'ta bizi ilçe belediye başkanlarımızla buluşturursa, bakın nasıl bir İstanbul ortaya çıkacak. Beraberce izleyeceğiz" şeklinde konuştu. Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü; nbsp;"Maalesef bizim projelerimizi kısmen görerek, onu da doğru okumayarak proje diye birkaç taneyle siyaset yapmaya çalıştıklarına tanıklık etmekteyiz. Biz İstanbul'da hamdolsun bütün dünyaya model olan projeler ortaya koyduk. Boğazı Marmaray ile Haliç'i metro ile geçtik." Topbaş, 2019 yılına kadar 430 kilometreyi aşan raylı sistem hedefleri olduğunu belirterek, "Boğaz'ı, Haliç'i ve dereli kurtarmış bir İstanbul hedefimiz var. İstanbul'un kendi ürettiği tramvayları ve 10 bin konut hedefi var. İstanbul'un Marmaray'ı, Avrasya Tüneli, 3. Köprüsü ve 3. Havalimanı var. Bunun için kaynak ve imkanımız var. Daha yapacak çok işimiz var" diye konuştu.

KADİR TOPBAŞ:
İstanbul meydanlarında internet ücretsiz oluyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği 'Daha yapacak çok işimiz var' konulu basın toplantısında İstanbul'daki yatırım ve yeni projeleri anlattı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende AK Parti İlçe Belediye Başkanı Adayları, Meclis Üyesi Adayları ve vatandaşlar da katıldı.
Kongre merkezini dolduran binlerce kişinin "İstanbul seninle gurur duyuyor" tezahüratları arasında kürsüye çıkan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan değişim ve dönüşümün neferleri olmaktan gurur duyduklarına belirterek, "Tanıtım sunumlarında izledik yaptıklarımız ortada, devam eden çalışmalarımız biliniyor. Bugüne kadar başlıklar hanide bile 1448 projeyi hayata geçirdik. 205 projeye deva ediyoruz. 538 proje de planlama ve ihale aşamasında. Bu projeleri açtığımızda belki 10 binden fazla iş ortaya çıkıyor. Biz burada projeleri yarıştıracak değiliz. Bizim projelerimizin rüzgarına diğerlerinin akılları yetişmez. Bir şehirde 18, 28 proje konuşulamaz. Dünyanın merkezinde bulunan İstanbul hayallerle e laflarla geleceğe taşınamaz. Biz nbsp;dünya ile yarıştırıyoruz" diye konuştu.
Rakiplerinin proje adına sunduklarını zaten fazlasıyla yaptıklarını anlatan Topbaş şöyle devam etti: "İmkansız denilen işleri başardık. Rakiplerimizin İstanbul ile ilgili hedeflerini gördünüz. Her ilçeye bir sağlık merkezi diyorlar, zaten var. nbsp;Bir metro haritası çizmişler, ilkokul ödevi gibi. Anlatın bunu deseniz, yazdıklarını kendileri okuyamazlar. Ücretsiz internet diyorlar, İstanbul'un 26 meydanında 1 Nisan'dan itibaren ücretsiz internet hizmeti başlıyor. Turizm diyorlar, nbsp;2011 yılında İstanbul bu alanda dünyada birinci oldu. İstanbul'da yeşil alan diyorlar. Diyenler kim? Görev süreleri boyunca bir tane park yapmayanlar. İki tane baraj yapacağız diyorlar, 10'a yakın baraj bitirmişiz. Temelini attığımız Melen Barajı'nı da tamamlıyoruz. Sonra, 'gelin size ağabeylik yapalım, bu şehri öğretelim' diyoruz, yüksünüyorlar. Siyaset için de söylemiyorum, gerçekten yardımcı oluruz. Bildiklerimizi öğretiriz."
A.Faruk Sarıkoç-Refik Fidan İSTANBUL İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...