"Seçimden önce muhtıra verelim"

"Seçimden önce muhtıra verelim"

GÜNDEM Haberleri

Hilmi Özkök'ün dile getirdiği toplantı, 3 Aralık 2003 tarihinde kış dönemi YAŞ'ına hazırlık olarak karargâhta yapıldı. Muhtıra teklifinin perde arkası Özden Örnek'e ait olduğu öne sürülen darbe günlüklerinde yer alıyor.

Duruşmada Hilmi Özkök 3 Aralık 2003'te yapılan bir toplantıda "muhtıra" teklifinin beyin fırtınası şeklinde gündeme geldiğini söyledi. Özkök'ün ifadesinde bahsettiği toplantı ve muhtıra teklifinin perde arkası ve bütün ayrıntıları eski deniz kuvvetleri komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen darbe günlüklerinde yer alıyor. İşte o konuşma: nbsp;

ŞÜKRÜ SARIIŞIK: İcraatlarını demokrasi ile önleyemeyiz. nbsp;

AYTAÇ YALMAN: "Söylenecekler söylendi. Kendimi suçlu hissediyorum (Genelkurmay Başkanı bu söz üzerine araya girerek 'neden kendini yalnız sorumlu hissediyorsun' diye soruyor?) Yalnız kendim değil, siz de benim kadar sorumlusunuz. Buradaki diğer arkadaşların sorumluluğu bizden sonra gelir. Zamanı boşuna geçirdik. Benim önerim hemen ve gecikmesiz eylem planına başlamak. Seçimden önce muhtıra vermeliyiz." Aytaç Yalman'ın bahsettiği seçim Mart 2004'te yapılan belediye seçimleri. Çünkü nbsp;toplantıda Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının bu seçimlerden de galip çıkması halinde artık engellenemeyeceği dillendiriliyor. nbsp;

İBRAHİM FIRTINA: Eylem planının amacı anayasayı korumak. Ama bu hükümetle olmaz. nbsp;

ÖZDEN ÖRNEK: AKP'nin attığı her adıma aynı şiddetle ama çok kararlı cevap vermeliyiz. nbsp;

YAŞAR BÜYÜKANIT: Eylem planında tedbirleri sıralamak kolay ama uygulanabilir olmalı. nbsp;

HURŞİT TOLON: Seçimden önce ikaz etmezsek önümüze aşamayacağımız engel çıkacaktır. nbsp;

İLKER BAŞBUĞ: Stratejimizin büyük kısmı yerel seçimlerden önce yapılmalı. Aksi hâlde işimiz zorlaşacak. nbsp;

HİLMİ ÖZKÖK: Ben yüzde sekseni ile aynı fikirdeyim. Ama katılmadığım noktalar var. Açık konuştuğunuz için hepinize teşekkür ederim. Muhtıra vermeye niyetim yok. Bu hükümet gitmelidir. Demokratik yollardan bu işi halledeceğiz. Yapabileceğimiz birçok şeyin olduğuna da inanıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...