Seçim yarışında örnek protokol

Seçim yarışında örnek protokol

GÜNDEM Haberleri

Karaman'da siyasi partiler 30 Mart seçimleri için yürütülen kampanya konusunda ortak bir protokol imzaladı.

Protokole göre, kent merkezinde ve ilçelerde partiler, seçim irtibat bürosu açmayacak. Süslemeler parti binaları önü ve görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde yapılacak. Kent içinde ses yayın araçları dolaştırılmayacak. Mitingler haricinde konvoy yapılmayacak. Milli Eğitim eski Bakanı Ömer Dinçer, memleketi Karaman'da alınan bu kararların tüm Türkiye'ye örnek olması gerektiğini söyledi.
nbsp;
Siyasi partiler, 30 Mart seçimleri için kıyasıya bir yarışa girerken, Karaman'da tüm Türkiye'ye örnek olacak bir karar alındı. AK Parti, CHP, MHP ve SP temsilcileri kampanya süresince uyulacak kurallar konusunda ortak bir protokole imza attı.
nbsp;
Siyasi parti temsilcilerinin imzaladığı protokole göre, kent merkezinde ve ilçelerde partiler, seçim irtibat bürosu açmayacak. Süslemeler parti binaları önü ve görüntü kirliliğine yol açmayacak şekilde yapılacak.
Kent içinde ses yayın araçları dolaştırılmayacak. Ancak parti mitingi veya partilerin üst düzey yöneticilerinin gelmesi durumunda üç gün öncesinden ses yayın araçları dolaşabilecek.
nbsp;
nbsp;Bu araçlar okul, ibadethane, hastaneler yanında yayın yapmayacak. 18.00'den sonra kesinlikle yayın yapılmayacak. Mitingler haricinde konvoy düzenlenmeyecek. nbsp;Protokole göre, adaylar kendi araçları veya parti araçlarını aşırıya kaçmamak şartıyla süsleyebilecekler. Aynı şekilde bu araçların sayısı beşi geçmeyecek.
nbsp;
Memleketi Karaman'da böyle bir karar alınmasını değerlendiren eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, "Bu yapılan protokol normalde Türkiye'de siyasetçilerin kentin geleceğini kendi gruplarının üzerinde tutabilmelerinin en iyi örneğidir. Bunun tüm Türkiye'ye ve siyasetçilere örnek olması gerekir" dedi.
nbsp;
Yücel KAYAOĞLU / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...