Seçim ne zaman yapılacak, tarihi değişti mi? Kalın'dan seçim tarihi açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Seçim ne zaman yapılacak, tarihi değişti mi? Kalın'dan seçim tarihi açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketi ardından seçimler tarihleri ilgili tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan dikkat çeken açıklamalar geldi. Kalın seçimlerin ne zaman yapılacağına dair açıklamalarda bulundu. Peki, seçim ne zaman yapılacak, tarihi değişti mi? İşte detaylar…

Türkiye deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ederken bir yandan da seçimle alakalı süreç gündemdeki yerini koruyor. 14 Mayıs'ta yapılması planlanan seçimlerin erteleneceği yönündeki tartışmalar devam ederken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kalın, “Önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça eğilim, seçimin vaktinde yapılması yönünde” ifadelerini kullandı.

“SON SÖZ YKS’NIN”

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldığı programında seçimlerin ne zaman yapılacağı konusunda son sözün YSK’da olduğunu ifade etti. Kalın “Cumhurbaşkanı bu kararı kendi başına alamaz. Meclis’in bir karar görüş bildirmesi gerek. Ama günün sonunda YSK depremden etkilenen şehirlerde seçim olup olmayacağına karar verecek. 2 milyondan fazla kişi bölgeden ayrıldı. Gittikleri yerde nasıl oy verecekler gibi teknik sorunlar var. Ancak eğilim, önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça vaktinde mayısta yapılması yönünde” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN DA 14 MAYIS’I İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kampanya ekibinin “Seçimi 18 Haziran’a bırakalım” teklifine “Karar aldık, uygulayalım” karşılığını vererek 14 Mayıs’ı işaret etti. YSK da afet bölgesindeki 11 il için özel çalışma yürütüyor.

Deprem sebebiyle, seçim tarihine yönelik farklı görüşler dile getirilirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmayları ile yaptığı toplantıda 14 Mayıs tarihinin büyük oranda kesinleştirildiği belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...