Sayıları artırılıp öncelik verilecek

Düzenleyen:
Sayıları artırılıp öncelik verilecek

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta partisinin kadın kolları genel başkanlığının düzenlediği değerlendirme toplantısına katılarak, “Kadınların siyasette daha aktif yer alması gerektiğini“ vurgulamıştı.

Damla Peker ANKARA
Toplantı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel yönetimlerde kadın adayların sayısının artırılması talimatını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda, AK Parti’de Kasım ayında başlayacak olan aday adaylığı sürecinde, kadınların daha fazla aday olması teşvik edilecek. Daha önceki seçimlerde olduğu gibi kadınların adaylık ücretleri diğer adaylara göre daha düşük tutulacak.
DETAYLI DEĞERLENDİRME
Aday belirleme süreçlerinde de kadın adaylara öncelik verilecek. Mülakat sürecinde kadın adayların projeleri ve yapmayı hedefledikleri çalışmalar daha detaylı değerlendirecek. Halkın gönlünü kazanacak isimler aday olacak.
DAHA ÇOK SÖZ SAHİBİ 
Aday belirleme sürecinde de kadın adaylar öncelikli olarak değerlendirilirken; belediye başkan yardımcılardan da en az biri kadın olacak. Ayrıca, belediye meclis üyeliklerinde de kadınların sayısı bir önceki döneme oranla artırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla kadınlar kentlerin yönetiminde de söz sahibi olacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...