Savcılık o iddiaları yalanladı

/ Kaynak: AA
Savcılık o iddiaları yalanladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul merkezli "yasa dışı dinleme" operasyonuna ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İstanbul merkezli "yasa dışı dinleme" soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bu konuda yetkisiz olduğu yönünde bazı hukukçu ve yazarlar tarafından yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.
Açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişlerinin, Edirne ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi görevlilerinin, 2008-2014'te çok sayıda kişiyi, sahte kimlik ve kişisel bilgilerle değişik zaman dilimlerinde özel amaçlı dinleyip konuşmalarını kayda aldığı yönündeki suç ihbarı üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Aralarında emniyet personeli, milletvekili, savcı, hakim, basın mensubu, siyasetçi, üst düzey bürokrat olan çok sayıda kişinin, sahte belgelerle ''yasa dışı örgüt üyesi'' oldukları gerekçeleriyle İstanbul CMK 250. maddesiyle yetkili mahkemelerden alınan kararlarla dinlenildiği kaydedilen açıklamada, işlemin tamamen özel amaçlı yapıldığı, devletin güvenliğiyle ilgisinin olmadığı ifade edildi.
Bunun üzerine, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi eski çalışanları 13 şüpheli ile Edirne Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi eski çalışanları 4 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verildiği hatırlatılan açıklamada, ''Yapılmakta olan soruşturmayla ilgili bir kısım medyada, söz konusu soruşturmanın yetkisiz cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturulduğu iddiasıyla soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ve ilgisi olmadığı halde Sulh Ceza Hakimliğine asılsız ithamlarda bulunulmuştur" ifadeleri yer aldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Edirne ve Tekirdağ Emniyet İstihbarat Şube birimlerinin 28 Ocak 2008 tarihli Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığının genel tamimine göre koordinatör olarak görevlendirilen İstanbul İstihbarat Şube aracılığıyla soruşturmaya konu içeriği itibarıyla sahte belgelere dayalı olarak 2559 sayılı yasa kapsamında önleme dinlemesi talebini İstanbul 250. madde ile yetkili hakimliğe yaptıkları, bu mahkemelerden alınan içeriği itibarıyla sahte olan kararlara dayanılarak dinleme yaptıkları, dolayısıyla sahtecilik eyleminin İstanbul'da gerçekleştiği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yetkisiz olduğu yönündeki bir kısım hukukçu ve medya yazarları tarafından yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır." nbsp;Öte yandan adliyeye sevk edilen 16 şüphelinin işlemleri de sürüyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...