Savcı Sayan talimat verdi: Fahiş fiyatla satış yapan 5 market mühürlendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Savcı Sayan talimat verdi: Fahiş fiyatla satış yapan 5 market mühürlendi

GÜNDEM Haberleri

Ağrı'de Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın talimatıyla yapılan denetim sornası, fahiş fiyatla satış yaptığı tespit edilen 5 market mühürlendi.

Koronavirüs pandemisi ile başlayıp, Rusya-Ukrayna savaşı ile tırmanan küresel ekonomi krizi, gıda ve enerji krizine yol açtı. Krizi sonucu enflasyon, dünya çapında yüksek artışlarla vatandaşlara zor günler yaşattı. Cumhrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın etkili politik hamleleri sonrası, çözüme kavuşan krizler son bulsa da yansımaları fırsatçılık yapan esnaflara takıldı. Son dört aydır herhangi bir ürün ya da maddeye zam gelmemesine rağmen, fırsatçıların etiket oyunu vatandaşların alım gücünü sınırlandırdı. Erdoğan'ın, daha caydırıcı ve ağır cezaların getirileceğini duyurmasının ardından Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da harekete geçti. Ağrı Belediyesi zabıta ekipleri, Sayan'ın talimatıyla yapılan denetimler sonucu fırsatçılık yaptığı belirlenen 5 marketin mühürlendiği bildirildi.

Savcı Sayan talimat verdi: Fahiş fiyatla satış yapan 5 market mühürlendi
Belediyeden yapılan açıklamada bahsi geçen dentimlerin düzenli aralıklarla gerçekleştirilmeye devam edileceği söylendi.

FAHİŞ FİYATA AF YOK!

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın talimatı doğrultusunda zabıta ekiplerince il merkezindeki market ve iş yerlerinin düzenli olarak denetlendiği belirtildi.

Marketlerde gramaj, raf-kasa fiyatları uygunluğu, hijyen ve düzen, son kullanma tarihi kontrolü, fahiş fiyat ve stokçuluğun denetlendiği anlatılan açıklamada, "Ekiplerimizin bugün gerçekleştirdiği denetimde şartları taşımayan 5 market mühürlenerek faaliyetlerine ara verilmiştir." ifadesine yer verildi.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...