Savcı Sayan, 'CHP, Gezi'ye çıkmasa iktidara ortak olurdu'

Savcı Sayan, 'CHP, Gezi'ye çıkmasa iktidara ortak olurdu'

GÜNDEM Haberleri

Savcı Sayan, CHP bu olaylarda büyük bir fırsatı tepti. Radikal bir parti gibi illegal örgütlerin peşine takıldı.

Çarşaf açılımı'nın mimarlarından olan CHP MYK eski üyesi Savcı Sayan parti içinde yaşadıkları zorlukları gazetemize anlattı. 2008'deki çarşaf açılımına dışarıdan rektörlerin bile karıştığını söyleyen Savcı Sayan, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a tepki göstererek çarşaf açılımına karşı çıkan bir rektörün yıllar sonra Gezi Parkı Olayları'nda boy gösterdiğini belirtti. Sayan: "Baykal'a o tepkiyi veren rektör, 6 yıl sonra patladı! Demek ki mesele ağaç değilmiş!" dedi. Türkiye'nin Gezi Olayları'nı çok ucuz atlattığını söyleyen Savcı Sayan, "CHP bu olaylarda büyük bir fırsat tepti. Güçlü bir muhalefet partisi olabilseydi, Gezi'deki olayları engelleyebilme yönünde çaba sarf etmiş olsaydı, CHP bugün iktidarın yakın takibinde olabilirdi. Ama radikal bir parti gibi illegal örgütlerin peşine takıldı" diye konuştu.
BAYKAL'I ERGENEKON İNDİRDİ
Baykal'ın en yakınındaki isimlerden olan Sayan, eski CHP liderinin devrilmesiyle ilgili de önemli iddialarda bulundu. Sayan şunları söyledi: "1999 seçimlerinde CHP barajın altında kalınca, önemli bir medya patronuyla Baykal karşılaştılar. Baykal ona 'Zannetmeyin ki sizin yaptığınız antipropagandalar yüzünden baraja takıldım. Apo yakalandığı için barajı geçemedim' dedi. Baykal'ı devirmeyi o zaman kafalarına koymuşlardı. Ergenekon'un birinci iddianamesine baktığımızda, hangi oyunların oynandığı, telefon görüşmelerinde vardır."
Fatih Vural - TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...