Savaştan kaçtılar, sobadan öldüler!

Savaştan kaçtılar, sobadan öldüler!

GÜNDEM Haberleri

Esad'ın bombalarından kaçmak için Türkiye'ye yerleşen Suriyeli aile sobaya yakalandı. Gece üşüyen çocuklardan biri soba kovasını odaya alınca facia geldi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Antalya'nın Korkuteli ilçesine gelen Almahawi ailesinin 5 çocuğu, soba zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. 11 kişilik Almahawi ailesinin çocukları olan Cemile (18), Ala (14), Ahmet (11), Nesri (9) ve Gıfran Almahawi (7), sabah saatlerinde evin diğer odasında kalan aile tarafından ölü olarak bulundu. Çocukların, anne ve babalarının kullandığı kömür sobasındaki kovayı kendi odalarına getirerek ısınmaya çalışırken uyuyakaldığı öğrenildi. Çocukların cenazeleri, Mardin'in Kızıltepe ilçesinden Suriye'ye götürülecek. Gece 3 çocuğunun kendi yanlarında, diğer 5 çocuğunun ise salonda yattığını belirten baba İbrahim Almahawi, eşi Nufea Almahawi'nin uyandırmak için gittiği diğer odada 5 çocuğunun cesediyle karşılaştığını söyledi. 3 çocuğunun kurtulduğuna şükreden acılı baba, "Allah verdi, Allah aldı" diye konuştu. Çocukların amcası Casim Almahawi de, "İki hafta önce Kızıltepe üzerinden Korkuteli'ye yerleşmişlerdi. Elma ve mantar toplayarak geçimlerini sağlıyorlardı" dedi.

ÖLÜM ODASI GÜLEN MİNİK YÜZLERİ SOLDURDU

Korkuteli'de 2 odalı müstakil bir evde 8 çocuğu ile kalan Almahawi ailesinin 5 çocuğu artık yok. Facianın, çocukların, anne ve babalarının kullandığı kömür sobasındaki kovayı kendi odalarına getirerek ısınmaya çalışmasıyla yaşandığı ortaya çıktı. Ölen çocuklardan Nesri, Gıfran ve Ahmet bir mitingde böyle objektife gülmüşlerdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...