Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümünde Erdoğan'dan Zelenskiy ve Putin'e arabulukculuk teklifi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümünde Erdoğan'dan Zelenskiy ve Putin'e arabulukculuk teklifi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmede Türkiye'de yaşanan depremler, birinci yılını dolduran Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'e, Rusya-Ukrayna savaşında daha fazla can kaybı ve yıkım yaşanmadan adil bir barış tesis edilmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da varılan mutabakatın tekrar canlandırılmasını samimiyetle istediklerini, bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye'de yaşanan depremler ve birinci yılını dolduran Rusya-Ukrayna savaşına dair gelişmeler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem dolayısıyla sergilediği dayanışma için Rusya Devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.

'MUTABAKATIN CANLANMASINI SAMİMİYETLE İSTİYORUZ'

Rusya-Ukrayna savaşında daha fazla can kaybı ve yıkım yaşanmadan adil bir barış tesis edilmesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da varılan mutabakatın tekrar canlandırılmasını samimiyetle istediklerini, bu konuda her türlü katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

ERDOĞAN'A MİNNETTARIM

Öte yandan Türkiye'deki depremleri "büyük bir trajedi" olarak nitelendiren Zelenskiy, "Bu bizim için de acıdır. Savaşan bir ülke olarak, insan kayıplarını kendi acımız gibi kabul ediyoruz." dedi.

Tahıl anlaşması dahil inisiyatiflerinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettar olduğunu vurgulayan Zelenskiy, Rusya'nın elindeki idam edilebilecek Azov taburu esirlerini geri aldıkları için de Erdoğan'a minnettarlığını yineledi.

'MÜZAKERELER İÇİN KONUŞULACAK BİR ŞEY YOK'

Putin ile barış müzakereleri için masaya oturma konusuna ilişkin Zelenskiy, "Masaya oturmayı kabul etmiyorum. Erdoğan benim pozisyonumu biliyor. Ona başvurmuştum ve onunla daha savaş öncesi konuşmuştuk. Erdoğan’a 'Putin’i masaya oturtun.' demiştim. Birçoğuna bunu söylemiştim. Müzakere masasına oturtun Putin’i. Geniş çaplı savaş riskinin engellenmesi gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, "Şimdi Erdoğan bunu yapabileceğini düşünüyor. Şimdi de biz bunu yapamayız. Putin artık başka birisi. Konuşacak kimse yok ve konuşulacak hiçbir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...