Savaşın yaralarını sarıyoruz: Türk varsa umut vardır

Düzenleyen:
Savaşın yaralarını sarıyoruz: Türk varsa umut vardır

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, Romanya sınırına tam donanımlı, kalp krizine bile müdahaleye imkân sunan sahra hastanesini 5 saatte kurdu. Ukraynalı anne ile bebeğinin yanı sıra çok sayıda sığınmacı burada sağlığına kavuştu.

Rusya-Ukrayna savaşının durması için diplomasi mekiği dokuyan Türkiye bir taraftan da insani seferberlik başlattı.

Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) görevlileri, Romanya-Ukrayna sınırındaki Siret Sınır Kapısı’nda Sahra Hastanesi kurdu. Tahliye edilen Türk vatandaşları için kurulan hastane, Ukraynalı savaş mağdurlarına şifa dağıtan sağlık merkezi oldu. Hastanede görevli doktor Emrah Arı “Bölgede tek hastane Türk Sahra Hastanesi. Türkiye’deki bir devlet hastanesinde yapılabilen bütün tedavileri ve müdahaleleri yapabiliyoruz” dedi.

Savaşın başlamasını ardından harekete geçen Türk Kızılayı şu ana kadar Ukrayna’ya 13 tır insani yardım malzemesi gönderdi. Kızılay Başkanı Kerem Kınık “Ukrayna’nın güneybatı hattında, hem Moldova ve Romanya hem de Ukrayna’nın içerisinde insani yardım operasyonlarımızı devam ettireceğiz. Şu an gıda malzemesi, ilaç, bebek maması, kadınların hijyen ihtiyaçları, çadır gibi ihtiyaçlar söz konusu” diye konuştu.

TAHLİYELER DEVAM EDECEK

Türkiye, savaş bölgesinden vatandaşlarımızı başarılı bir şekilde tahliye ederek dünyaya örnek oluyor. Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Ukrayna’dan tahliye edilmeyi bekleyen Türk vatandaşlarının sayısının 500 kadar olduğunu ve Türkiye’ye gitmek isteyen son kişi ayrılına kadar tahliyelerin devam edeceğini belirtti. Güldere “Bugün itibarıyla 13 binin üzerinde vatandaşımızın ya devletimizin imkânlarıyla ya da sınır geçişlerine destek anlamında tahliyesinde rol oynamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü de Ukrayna limanlarında bekleyen Türk bayraklı veya sahipli 23 gemideki 83 personelin tahliye edildiğini bildirdi. Tahliye talebi olan diğer personel için Dışişleri Bakanlığı koordinesinde çalışmaların yürütüldüğü kaydedildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...