Savaş 150 metrede

Savaş 150 metrede

GÜNDEM Haberleri

Kürtler IŞİD ile sınırımıza 150 metre mesafede çatışıyor. IŞİD, Türkiye tarafına da ateş açtı, askerî araçlar isabet aldı.

Irak ve Suriye'de dehşet saçan IŞİD, sınırın sıfır noktasındaki Kürt bölgelerine saldırmaya devam ediyor. Yaklaşık 4 gündür Şiftek köyü Zorafa mevkisinde devam eden çatışmalar dün sabahtan itibaren şiddetlendi. Ağır silahların kullanıldığı çatışmaların sonunda örgüt, binlerce Suriyeli Kürt'ün terk ettiği kasaba çevresinde YPG'ye ait bazı mevzileri ele geçirdi. Bölgedeki çatışmalar Türkiye sınırına o kadar yaklaştı ki, seken kurşunlar Suruç ilçesi Karaca Mahallesi'ne kadar ulaştı. Çatışmalar sırasında zaman zaman Türkiye sınırına 100-150 metre mesafede ateşlenen havan toplarından yükselen dumanlar bile net olarak görülebiliyor. Özgür Suriye Ordusuna bağlı unsurların da destek verdiği Kürt grupların saldırılara karşı gösterdiği direnç ise sürüyor. nbsp;
Savaştan kaçan Kobanili Kürtlerin Türkiye'ye geçişi de devam etti. Zırhlı araçlarla yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı Yumurtalık bölgesinden geçişlerine izin verilen çoğunluğu kadın ve çocuk Suriyeliler, Türkiye tarafına alındıktan sonra üst aramasından geçiriliyor. Sığınmacılar kayıt işlemi ve çocukların aşılanmasının ardından Suruç merkezine götürülürken, sınır hattında toplanan yüzlerce kişi Kobani'ye geçmek istedi. Güvenlik güçleri, dağılmayan gruba biber gazıyla müdahale etti. Ancak bir grup, Atmanek Köyü çevresindeki telleri yıkarak Suriye tarafına nbsp;geçti. 1 saat sonra geri dönmek için tellerin bulunduğu alana gelen bir grubu engelleyen güvenlik güçleri, sadece Sınır Kapısı'ndan geçişe izin verdi. Bu kişiler hakkında sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle yasal işlem yapılacağı da bildirildi. nbsp;
Öte yandan, ABD ordusu, Irak ve Suriye'de IŞİD hedeflerine 10 hava saldırısı daha düzenledi. Saldırılarda terör örgütüne büyük darbe vuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...