Şart yok Taviz yok

/ Kaynak: OZEL
Şart yok Taviz yok

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

PKK ile 8 rehine için pazarlık yapılmadı. Kâğıtta ne devletin ne de rehin alınan 8 kişinin imzası bulunuyor.

Önceki gün PKK tarafından Türkiye'den gelen heyete teslim edilen kamu görevlileri ve askerlerle ilgili örgüt tarafından hiçbir şart öne sürülmedi. Türkiye Gazetesinin ulaştığı tutanakta rehinlerin isimleri, teslim edenlerin ve alanların isim ve imzaları bulunuyor. Ekinde ise rehinelerin sağ salim teslim edildiklerine dair bir sağlık raporu yer alıyor. Sağlık raporunda ayrıca söz konusu kamu görevlisi ve askerlerin Cenevre Sözleşmesi Tutsaklar Protokolü çerçevesinde muamele gördüklerine ve bu doğrultuda serbest bırakıldıklarına dair bilgiler var. Heyette bulunan BDP Erbil Temsilcisi Cemal Coşkun, hiçbir pazarlık veya şartın söz konusu olmadığını belirterek, "Bu tamamen iyi niyetli bir adımdır. PKK tarafından herhangi bir talep, istek veya şart öne sürülmedi. Herhangi bir beklentiye de girilmedi. Çok önemli bir adımdır" dedi. Heyette bulunan MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Ünsal da Cemal Coşkun'u doğrulayarak hiçbir konuda herhangi bir pazarlık yapılmadığını, devlet onurunu zedeleyecek hiçbir işlemin gerçekleşmediğini söyledi. Çok korkulan Habur sendromunun tekrar yaşanmaması bundan sonra yaşanacak gelişmeler açısından umutları arttırdı.
Projede görev alanlara göre; şimdi sırada ikinci adım olarak Nevruz'da ateşkesin ilan edilmesi var. Çözüm sürecinin önemli ayaklarından biri olan Erbil ve Kandil'deki temas ve iletişimleri BDP'nin Erbil temsilciliğinde görevli 5 kişilik bir komisyon yürütüyor. 5 kişilik ekipte yer alan Cemal Coşkun, rehinelerin teslim alınmasından önce İmralı'dan gönderilen mektubu Kandil'e ulaştıran grupta da yer almıştı. Kandil'den ve örgütün Avrupa kanadından gönderilen cevapların BDP'ye ulaştığını belirten Coşkun, cevapların Nevruz'dan önce İmralı'ya gidecek heyet tarafından Öcalan'a ulaştırılacağını söyledi. Öcalan'ın gelen cevapları değerlendirerek 21 Mart'ta Diyarbakır'da düzenlenecek Nevruz'da açıklanmak üzere bir mesaj göndermesini beklediklerini kaydeden Coşkun, "Bir ay içinde kimsenin tahmin edemeyeceği gelişmeler yaşanacak" diye konuştu.
Kandil ve Avrupa'dan gönderilen cevapların içeriği hakkında ipuçları veren Coşkun, hem Kandil'in hem de Avrupa kanadının bu süreçte Öcalan'ın arkasında durduklarını ve projeyi sahiplendiklerini söyledi. Projenin hayata geçirilmesi noktasında da planın ete kemiğe çevrilmesi için söz verildiğini kaydetti. Üç aşamalı bir planın söz konusu olduğunu kaydeden Coşkun birinci adımın 21 Nevruz'da ilan edilmesi beklenen ateşkes olduğunu, ikinci adımın ise silahlı grupların sınır dışına çekilmesi olduğunu kaydetti. Üçüncü adım ise silahların tamamen bırakılması...

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...