Sarıkamış şehitleri için ay yıldızlı tören alanı

Düzenleyen:
Sarıkamış şehitleri için  ay yıldızlı tören alanı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış şehitleri anısına yapımına başlanan 40 bin kişilik ay ve yıldız şeklindeki tören alanı, Sarıkamış şehitleriyle sembolleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış şehitleri anısına yapımına başlanan 40 bin kişilik ay ve yıldız şeklindeki tören alanı, Sarıkamış şehitleriyle sembolleşecek. Anma törenlerine yetiştirilmesi planlanan ve ilçedeki 56 bin metrekarelik alanda inşaatı hummalı şekilde süren tören alanı drone ile havadan görüntülendi. Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, “Bu alan ‘Ay yıldız’ olarak tabir ediliyor. Alanda hilal, hilalin önünde de mermerlerle kaplı yıldız var. Ayrıca alanda 80 metre yükseklikte bayrak direğimiz var. Tören alanında yapılan hilal şeklindeki yapının altında mescit, satış üniteleri, dinlenme alanı, kütüphane, sergi alanı, önünde ise tören alanımız var. Aynı Çanakkale’deki gibi tüm Türkiye’den vatandaşlarımız gelecek. Müzeyi gezecek. Dağlardaki şehitlikleri ziyaret edecek. Sarıkamış harekâtını anlayacak, o dönemdeki Mehmetçiğimizin vatanı, toprağı, milleti için kanını, canını nasıl eksi 40 derece soğukta feda ettiklerini anlayacak” dedi. Toksoy, yapımı süren tören alanındaki çalışmaların Ekim 2017 sonuna kadar tamamlanacağını ifade etti.  kars

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...