Sarayda ikinci bakanlar kurulu toplantısı

Sarayda ikinci bakanlar kurulu toplantısı

GÜNDEM Haberleri

Arınç, uçakların düşme sebebinin 'teknik olmadığı' konusunda kanaat oluştuğunu açıkladı.

Haber Merkezi ANKARA
Yaklaşık 9 saat süren toplantıya, genel seçimler nedeniyle istifa eden bakanların yerine getirilen Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ilk kez katıldı. İpek, Öztürk ve Bilgin, Bakanlar Kurulu Toplantısı'ndan kısa bir süre ayrılarak TBMM'de yemin etti.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ekonomiyle ilgili sunum yaparken, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk de Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması ve F-4 uçakları konusunda Kurul'a brifing verdi. Komutanlar, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaklaşık 4 saat kaldı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrasında şu bilgileri verdi:
(Sebep teknik değil): Konya ve Malatya'da düşen uçaklar birbirinden farklı. Birisi keşif diğeri bombardıman uçağı. Bu uçaklar en geç 2020 yılına kadar kullanılabilecek. Uçaklarla ilgili şu anda tahmini olarak varılan kanaat, teknik sebeplerle düşmediği konusunda düğümlenmektedir. Ama asıl sebebi soruşturmaların sonucunda hep birlikte göreceğiz.
(Erdoğan ve Babacan): Sayın Babacan'a bugüne kadar Merkez Bankası'nın çalışmalarından dolayı cumhurbaşkanımızın herhangi bir sorusu eleştirisi olmamıştır.
(Gül'ün adaylığı): Abdullah Gül bu partinin kurucusudur. Başarılı bir siyasetçidir. Örnek olmuştur. Elbette AK Parti kendisinden yararlanmak isteyebilir. Başbakan düzeyinde ya da başka bir düzeyde kendisi davet edilebilir. AK Parti'de herkes elbette bundan büyük bir memnuniyet duyar. Ama kendi iradeleri şimdilik siyasetin dışında kalmaksa buna da herkesin saygı duyması gerekir. Bu konu başbakanımızın takdirindedir.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...