Sandıkta yönlendirme iddiası!

/ Kaynak: AA
Sandıkta yönlendirme iddiası!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Denizli'de bir sandık kurulu başkanı, oy kullanma işleminde yönlendirme yaptığı iddiası üzerine görevden alındı

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde bir sandık kurulu başkanı, oy kullanma işleminde yönlendirme yaptığı iddiası üzerine görevden alındı.
Sarayköy İlçe Seçim Kurulu, Tosunlar Mahallesi'nde 1065 nolu sandıkta seçmene yönlendirme yaptığı ihbar edilen sandık kurulu başkanı Y.K'yı görevden aldı.


Y.K, gazetecilere yaptığı açıklamada sabah saatlerinde oy kullanmaya gelen bir kadının, okuma yazma bilmediğini belirterek, yardım istediğini, seçim kabininde seçmene oy pusulasındaki partileri ve mührü nasıl vuracağını gösterdiğini belirtti.


Herhangi bir partiyi işaret etmediğini ve yönlendirmede bulunmadığını dile getiren Y.K, "Kadın oyunu kullanıp okuldan ayrıldıktan bir süre sonra yakınları İlçe Seçim Kuruluna şikayetçi olmuşlar. Seçim kurulundan bir görevli ile jandarma, sandık başkanlığı görevimden alındığıma dair kararı tebliğ ettiler" dedi.


Yüksek Seçim Kurulu genelgesinde okuma yazma bilmeyenlerin sandık başkanından yardım alabileceğinin dile getirildiğini anlatan Y.K, kendisine tuzak kurulması ihtimali bulunduğunu ileri sürdü.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...