Sandıklardan çok sürpriz sonuçlar çıkacak gibi…

Sandıklardan çok sürpriz sonuçlar çıkacak gibi…

GÜNDEM Haberleri

Bir Anadolu şehri olan Niğde'de aldığım mesaj; millet Başbakan'a yapılanlara çok tepkili. Bu tepkisini sandıkta gösterecek gibi görünüyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Niğde ve Osmaniye'deki yerel seçim mitinglerinde gördüğüm manzarayı özetlemem gerekirse; 31 Mart yerel seçimi mahalli seçim olmaktan çıkmış, genel seçim havasına dönüşmüş.2011 Genel Seçimlerinde de Niğde mitingine gelmiştik. Onunla karşılaştırdığımda hem daha kalabalık hem daha ateşli ve anlamlı bir kitleyle karşılaştık. Şehir stadyumundan miting alanına kadar herhalde boş balkon ve pencere yoktu. Niğde mitinginde platforma çıkan Başbakan, halkın yoğun ilgi ve tezahüratı karşısında duygulandı. Tayyip Bey, müthiş bir hatip. Seçmenle mükemmel bir diyalog kuruyor. Meydana gelenlerin yüreğine dokunuyor.
Başbakan'ın konuşması devam ederken miting alanından ayrılıp, mitinge katılmayanlarla sohbet ettik. Niğde'de AK Parti'nin seçimi rahat alacağını ama oyların yüzde doksanının Başbakan'a verileceğini söylüyor Niğdeliler.
Mitingin bu kadar kalabalık olmasının sebebine simitçi Hasan; "Abi millet, Başbakan'a yapılanlara tepki duyduğu için geldi buraya. Biz Başbakanımıza sahip çıkacağız" diyor.
Başka bir esnaf; "Biz yerel seçim diye bakmıyoruz işe. Ülkemizin ayağına kurşun sıkıyorlar" diyor.
Kuyumcu bir esnaf ise; "Ben daha düne kadar cemaatin iki gazetesine aboneydim. 17 Aralık'tan sonra aboneliğimi iptal ettirdim. Bak! Tezgâhın üzerinde duran şu kumbarada toplanan paraları onların yurtlarına gönderiyordum. Şimdi başka yere gönderiyorum" diyor.
Yolsuzluk iddialarına ilişkin düşüncelerini sorduğumuz bir başka Niğdeli ise "Yahu kardeşim, bunlar çaldıysa bu kadar hizmeti, yatırımı ne ile yaptılar?" diye soruyor.
Kahve önündeki kalabalıktan biri "Cemaatçiler bize gelip 'AK Parti karşısında kim güçlüyse o partiye oy verin' diyorlar" serzenişinde bulunuyor ve Cemaatin siyasete bulaştığını iddia ediyor.
Bir Anadolu şehri olan Niğde'de aldığım mesaj; millet Başbakan'a yapılanlara çok tepkili. Bu tepkisini sandıkta gösterecek gibi görünüyor. Bırakın oy kaybını, tam tersine 30 Mart'ta sandıklardan çok sürpriz sonuçlar çıkacak gibi. AK Parti'nin oyu yerel seçimde yüzde 35'e düşecek beklentisinde olanlar kendilerini yüzde 45 ve yukarısına psikolojik olarak hazırlasınlar.
NURİ ELİBOL/NİĞDE-OSMANİYE
TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...