Samsun'da saldırıya uğrayan doktor konuştu! Anlattıkları kan dondurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Samsun'da saldırıya uğrayan doktor konuştu! Anlattıkları kan dondurdu

GÜNDEM Haberleri

Doktora saldırı haberleri gelmeye devam ediyor. Samsun'un Bafra ilçesinde dün saldırıya uğrayan beyin cerrahı doktor Ömer Özkan'ın anlattıkları kan dondurdu: Bir anda, 'Seni öldüreceğim' diyerek üstüme yürüdü. Silah doğrulttu...

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Samsun'un bir hasta yakınının tartıştığı beyin cerrahı doktor Ömer Özkan hasta yakınının kendisine saldırdığı o anları anlattı.

İşte Özkan'ın açıklaması;

"Kızını ameliyat etmiştim, kızının ağır bir durumu bulunmuyor, izolasyon amacıyla kızını tutuyorduk. Hastamın babasını hiç görmedim. Kızının sıkıntılı bir durumunun olmadığını konuşuyordum. Bir anda, 'Seni öldüreceğim' diyerek üstüme yürüdü. Ben kendisine söylenince silahına davrandı. Mermiyi ağzına vererek bana doğrulttu. Ben hasta yakınını sakinleştirmeye uğraşıyorum. O sırada hastane çalışılanları araya girdi, silahı almaya çalışırken silah ateş alarak tavana isabet etti. O sırada yetkililer gelerek şahsı etkisiz hale getirdi."

"PSİKOLOJİK SORUNLAR VAR"

Hasta yakınından şikayetçi olduğunu belirten Özkan, "Polis olduğu, malulen emekliliğe ayrıldığı, psikolojik sorunlarının olduğu söylenen bir şahıs. Bu tür bir şahsın halen silah taşıması, hastane gibi bir kuruma belinde silahla girmesini anlamış değilim." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SALDIRIYI KINADI

Öte yandan; Ömer Özkan'a silah çekmesine tepki gösteren sağlık çalışanları, Bafra Devlet Hastanesi önünde toplandı.

Samsun Tabip Odası Başkanı Ömer Faysal Çadır sağlıkta şiddetin sağlık sistemi üzerindeki en karanlık perde olduğunu ifade etti.

Çadır, "Bu perde tüm çalışanlarımızın çalışma heyecanını kırmakta, sizleri iyileştirme çabalarımızı köreltmekte ve bizleri ruhsal olarak eriyip bitirmektedir." diyerek meslektaşları Özkan'a yapılan saldırının üzüntüsü ve öfkesi içinde olduklarını söyledi.

Samsun Tabip Odası olarak sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyleyen Çadır, saldırıyı kınamak için bugün iş bırakma eylemi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Samsun Şube Başkanı Aysel Ocak da saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...