Samsun'da AK Parti mitingi için hazırlıklar başladı

/ Kaynak: İHA
Samsun'da AK Parti mitingi için hazırlıklar başladı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda, 22 Haziran Cumartesi saat 17.00'de yapılacak "Milli İradeye Saygı Mitingi" için toplantı yapıldı.

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Milli İradeye Saygı Mitingi"nin 22 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'de Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacağını belirterek, "Bizi 30 Mart 2002 tarihinde yalnız bırakmayan Samsunlu hemşehrilerimiz inanıyorum ki, 22 Haziran 2013 Cumartesi günü de bizi yalnız bırakmayacaklardır" dedi. nbsp;AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, belediye başkanları, ilçe başkanları ve il yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen İl Başkanı Fuat Köktaş, toplantı sonrası basın açıklaması yaptı. Köktaş, " 'Milli İradeye Saygı Mitingi, 22 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'de Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda yapılacak" diye konuştu. nbsp;Ankara'da Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yaptıklarını hatırlatan Köktaş, "Toplantıda, yaptığımız toplantı sonucunda artık illere yönelik bir takım mitinglerin yapılacağı ve 2014 yerel seçim startının resmen verildiği ifade edildi. Biz de bu toplantılarda illerimizde ilgili gerekli hangi çalışmaları yapacağımızın kararlarını alarak şehrimize geri döndük. Malumunuz olmak üzere yaklaşık 19-20 gündür Türkiye'nin gündemini işgal eden, park, ağaçlar vesile edilerek Türkiye'yi yakıp yıkan, kırıp döken bir takım güçler olduğunu hem basınımızdan hem Başbakanımızın yaptığı gerekli açıklamalardan duymakta ve bilgi edinmektesiniz. AK Parti olarak bu yapılanları asla tasvip etmiyoruz, bunun karşısında sıkı sıkı durmaya kararlıyız. Bu vesilelerle parti teşkilatlarımızın her kademesinde mahalle, köy temsilcilerimizle, sandık yönetim kurulu üyelerimiz ile sandık müşahitlerimize kadar, kadın kolları teşkilatlarımızdan il ve ilçe yönetim kurulu üyelerimize kadar üzerimize düşen her görevi her sorumluluğu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bu noktada ülkemizin 2002 öncesinde, nereden nereye geldiğini, gayri safi milli hasıla da payını nereden nereye yükseldiğini, dış borç stokumuzun ne olduğunu, yılmadan, bıkmadan, yorulmadan, usanmadan, anlatmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
"SEÇİM SANDIKTA KAZANILIR"
Türkiye'de sandıkla iktidara gelemeyeceğini düşünenler ve sandıktan umudunu kesenlerin başka bir yolun arkasına sığınarak "acaba bu yolla biz iktidar olabilir miyiz" şansını zorladığına dikkat çeken İl Başkanı Köktaş sözlerine şöyle devam etti: "Bunu da şöyle ifade etmek istiyoruz: Bu milletin istemediği, bu milletimizin tasvip etmediği, bu milletimizin onaylamadığı hiç bir şey başarılı olamayacaktır. Hiç bir girişim sonuç alamayacaktır. Üzülerek şunu ifade etmek istiyorum: Yaklaşık 20 gün önce başlayan olaylarda ilçe teşkilatlarımızdan bazıları, il teşkilatımız bizler sürekli polis nezaretinde çalışma yapmaktan artık acı duyuruyoruz, ıstırap duyuyoruz. Bir teşkilat olarak hiç karşılık beklemeden, vatanına, milletine, şehrine, insanına, hizmet etme arzusu ile bir araya geldiği bütün masraflarını, giderlerini, kendi ceplerinden karşıladığı mekanlara saldırmak yakıp yıkmak, kırıp dökmeye müdahaleye hiç kimsenin hakkının olmadığını buradan ifade etmek istiyorum. Biz Samsun'da yaşıyoruz, mutluluklarımız birlikte olacak, üzüntülerimiz birlikte olacak, Samsunumuzun kalkınması sosyal ekonomik refaha erişmesini yine birlikte yaşayacağız. Ancak bazı il başkanı arkadaşlarımızın, 'acaba kısa yoldan iktidar partisinin il başkanı olabilir miyim' gayretleri içinde olmaları bizleri ziyadesiyle üzmektedir. 300-500 kişinin önüne geçip, 'AK Parti iktidarının artık oyu azalmaktadır, AK Parti'nin oyları artık düşmektedir' diyerek kimseye iktidarın verilmediğini, kimseye iktidar partisinin il başkanlığını verilmediğini bilmesini ve bunu hatırlatmak isterim. Seçim sandıkta kazanılır. Eğer sizler sandığınıza sahip çıkamazsanız, eğer sizler seçmeninizin ne demek istediğini ne istediğini ihtiyacının ne olduğunu tespit ederek bunu gideremezseniz, size bu millet, bu halk iktidarı vermeyecektir. Sokakta 400 kişi arkanıza alarak yürüyerek asla iktidar partisinin il başkanı olamayacaksınız. Bu vesileyle benim yaşamış olduğum ve gözlemlemiş olduğum duyduğum birçok konuyu sizlerde biliyorsunuz. Bunların da birkaçını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir partinin ilçe binası abluka altına alınmış ve bir partinin gençlik kolları başkanı o binanın 8-10 metre uzağında organizasyon içinde düşünün ki bir partinin ilçe binası taşlı sopalı içki şişeli tel parçalarıyla hücum altına alınmış, o partinin bir belediye başkanı bu eylemleri yapanları ağırlıyor, onların yemek ihtiyaçlarını ve toplantı ihtiyaçlarını görüyor. Demokrasi özgürlük çok kolay elde edilen bir şey değil, eğer bizler demokrasiye inanıyorsak, hukukun üstünlüğüne adalete inanıyorsak mutlaka bu çerçeve içinde kalmamız gerektiğini, gösterilerimizin eylemlerimizin tepkilerimizi hukuk çerçevesi içinde göstermemizin gerektiğini bu arkadaşlarımıza hatırlatmak istiyorum."
nbsp;"Türkiye'de olduğu gibi önce Ankara Sincan'da başlayan, sonra İstanbul Kazlıçeşme'de devam eden "Milli İradeye Saygı Mitingi"nin 22 Haziran Cumartesi günü saat 17.00'de Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda inşallah teşkilatlarımızla, halkımızla, AK Parti'ye gönül verenlerle birlikte icra edeceğiz" diyen Köktaş konuşmasını şöyle tamamladı: "Bunun için arkadaşlarımızla toplantımızın ilk ayağını gerçekleştirdik. Hazırlıklarımızı yapmak için kolları sıvadık ve yola koyulduk. Bizi 30 Mart 2002 tarihinde yalnız bırakmayan Samsunlu hemşehrilerimiz inanıyorum ki 22 Haziran 2013 Cumartesi günü de bizi yalnız bırakmayacaklardır. Samsunluların AK Parti'nin Lideri Recep Tayyip Erdoğan'a gerekli desteği vererek, moral ve motivasyonu yüksek seviyede buradan uğurlayacaklarına inanıyorum. Geçmişte bize destek veren tüm Samsunlu hemşehrilerimize bu vesileyle en kalbi şükranlarımı sunuyorum, teşekkürlerimizi iletiyorum. Cumartesi günü bu kutlu yürüyüşe destek vermelerini ve meydanda bizi yalnız bırakmayacaklarını ümit ediyorum."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...