Samancı ve Dalbudak Meclis'e başörtülü girecek

/ Kaynak: AA
Samancı ve Dalbudak Meclis'e başörtülü girecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Meclis'e başörtüyle gireceği konusunda açıklamalarda bulundu

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Hac dönüşünde tesettüre girme kararı aldık. Bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz'' dedi. AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, "Hac dönüşünde tesettüre girme noktasında bir karar aldık. İrademizi ortaya koyduk ve bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz, inşallah başörtülü bir şekilde gireceğiz" dedi. Partisinin Konya İl Başkanlığınca Selçuklu Belediyesi Uluslararası Kongre Merkezi ve Spor Salonu'nda gerçekleştirilen parti içi temayül yoklamasına başörtülü katılan Samancı, burada yaptığı açıklamada, hac dönüşünde başörtüsüyle Meclis'e girme kararı aldığını söyledi. Bu kararı nedeniyle partililerden ve çevresinden çok olumlu tepkiler aldığını ifade eden Samancı, "Herkes geldi tebrik etti, benimsiyorlar ve anlayışla karşılıyorlar. Önemli olan da bu zaten. Farklı düşüncede olanlar da mutlaka olacaktır. O şekilde olanlar da var ama önemli olan herkesin inançlarını nasıl yaşamak istiyorsa o şekilde yaşantısına yansıtabilmesi ve bunun anlayışla karşılanmasıdır. Bizim de beklentimiz bu şekilde" diye konuştu. Samancı, başörtüsüyle Meclis çalışmalarına katılmasının herhangi bir sıkıntıya sebep olmayacağını belirterek, şöyle konuştu:
"Hac dönüşünde tesettüre girme noktasında bir karar aldık. İrademizi ortaya koyduk ve bundan sonraki Meclis çalışmalarında başörtülü bir şekilde devam etmeyi düşünüyoruz, inşallah başörtülü bir şekilde gireceğiz. Meclis'te sıkıntı olacağını zannetmiyorum, inşallah olmaz. İnanç özgürlüğü vardır. İnanç özgürlüğünün gereği, inandığın gibi yaşama hakkına sahip olmaktır. Bu anlamda anayasal olarak da insani değerler olarak da zaten böyle bir hakka sahibiz. Neden inandığımız gibi yaşayamayalım? Başörtümüzü örtmek istiyorsak neden örtmeyelim? İnşallah bu anlamda bir sıkıntı olmaz. Herkesin bizi saygıyla ve anlayışla karşılamasını bekliyorum." Samancı, geçmişte bir kadın milletvekilinin başörtülü olarak geldiği Meclis'te yaşadığı sorunlarla iligili soruyu, "O günler zor günlerdi. İnşallah böyle bir sıkıntı olmaz. Türkiye'nin üzerinde bir karabulut vardı. İnsanların kılık kıyafet özgürlüğü konusunda çok müdahale edildi. Demokratikleşme anlamında çok sıkıntılı süreçler geçirildi. 2013 Türkiye'si çok farklı. Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntı yaşanmayacak" şeklinde cevapladı. Öte yandan AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak da 31 Ekim'de Meclis'e başörtüsüyle girmeyi düşündüğünü bildirdi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...