Saldırı Gökçek'in "Suikast" iddiasına paralel mi?

Saldırı Gökçek'in "Suikast" iddiasına paralel mi?

GÜNDEM Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerden önce bazı önemli siyasi isimlere suikastlerin olabileceği iddiasında bulunmuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimlerden önce bazı önemli siyasi isimlere suikastlerin olabileceği iddiasında bulunmuştu. Bu yönde önemli duyumları olduğunu söyleyen Gökçek'in uyarısının ardından TBMM'de dün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırıda bulunulması ve bu kişinin AK Parti'ye üye çıkması, yeni soru işaretlerini beraberinde getirdi. CHP'nin "planlı" olduğunu iddia ettiği saldırının altında, Danıştay'daki gibi bir planın olup olmadığı araştırılıyor. Tartışmalar sürerken, aHaber'de Murat Akgün'ün sorularını cevaplandıran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin önemli açıklamalar yaptı. Şahin, "Bu saldırıyı kendimize yapılmış sayıyoruz. Bu saldırının arkasında kimler vardır, bunların ciddi şekilde araştırılması lazım. Yetkililer eminim bunu yapıyorlardır. Eğer gerçekten planlı bir saldırı ise bunun mutlaka ortaya çıkarılması gerekir. Bunu yapacak olan da en başta yetkili savcılarımız ve emniyet birimlerimizdir" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, "Saldırganın AK Parti üyesi olduğunu önceden biliyorduk" sözlerini de değerlendiren Şahin, şu açıklamayı yaptı: "Sayın Tekin 'biliyorduk' derken, dün bunu Emniyet yetkililerinden öğrenmiş olmalı. Şayet daha önce bildiğini söylerse bu farklı yerlere gider. Bu kişi partiye giderek kendisi üye olmuşsa bu önemlidir. Bu kişi, bir toplantı sırasında da partimize üye olmuş olabilir. Sabıkalı bir kişi başvurduğunda hemen üye olabilmeli midir, yoksa talepte bulunanların tek tek sabıka kaydı incelenerek mi üye alınmalıdır, bunların üzerinde çalışılmalı."

M. Ali Şahin, 'Başkanlık Sistemi'nin yeniden gündeme alınması gerektiğini, Erdoğan Cumhurbaşkanı olduktan sonra seçime kadar geçecek sürede bir başbakan yardımcısının bu görevi yürütebileceğini söyledi. Ayrıca Bayburt modelinin henüz değerlendirme aşamasında olduğunu kaydetti.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...