Şahin, 'İki Muratımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz'

/ Kaynak: İHA
Şahin, 'İki Muratımızın serbest bırakılmasını bekliyoruz'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, iki Türk pilotun kaçırılması konusunda açıklamada bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, iki Türk pilotun kaçırılması konusunda, "Lübnan hükumeti bu konuyla ilgili uyarısını yapacak. Bu iki pilotumuzun kısa sürede serbest bırakılmasını sağlaması konusunda başarıya ulaşacağını temenni ediyoruz. Kim veya kimler hangi sebeple kaçırmıştır, bu önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Türkiye büyük bir ülkedir, bu tür eylemlere muhatap kılınacak bir ülke değildir. Bu tür örgütler varsa, Türkiye gündeme geldiğinde dokuz düşünsünler" ifadelerini kullandı. nbsp;Ramazan Bayramı dolayısıyla seçim bölgesi olan Karabük'te bayram şenliklerine katılan Mehmet Ali Şahin, kaçırılan iki THY pilotuyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'nın Lübnan yetkilileriyle görüşmeler halinde olduğunu hatırlatarak, bir takım isimlerin ortada dolaştığını vurguladı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, şunları kaydetti: "Şu mübarek Ramazan Bayramı'nda iki pilotumuzun henüz ismi tespit edilememiş bir örgüt elemanları tarafından kaçırılmasıyla büyük üzüntü duyuyoruz. Dışişleri Bakanlığımız gerekli girişimleri yapıyor. Dışişleri Bakanımız Lübnan Dışişleri Bakanı ve Lübnan Meclis Başkanı Nabih Berry ile görüştü sanıyorum. Lübnan hükumeti bu konuyla ilgili uyarısını yapacak. Bu iki pilotumuzun kısa sürede serbest bırakılmasını sağlaması konusunda başarıya ulaşacağını temenni ediyoruz. Kim veya kimler hangi sebeple kaçırmıştır, bu önümüzdeki günlerde belli olacaktır. Bir takım isimler ortada dolaşıyor. Günümüzde maalesef Müslümanlığı kullanarak bu tür eylemler yapan örgütler de var. İnşallah bunlardan biri değildir. Olmamasını temenni ediyorum. Bizim, hiçbir ülke vatandaşıyla hiçbir problemimiz yoktur. Özellikle şu mübarek Ramazan Bayramı'nda herkesin iyiliğini ve dostluğunu, özellikle İslam coğrafyasında herkesin kardeşliğini istiyoruz. Bu eylemi yapanların kısa sürede iki Muratımızı serbest bırakmalarını bekliyoruz. Çünkü Türkiye bu tür eylemler yapılarak zarar verilecek bir ülke değildir. Türkiye büyük bir ülkedir, bu tür eylemlere muhatap kılınacak bir ülke değildir. Bu tür örgütler varsa, Türkiye gündeme geldiğinde dokuz düşünsünler. Söyleyeceğim budur. İnşallah pilotlarımız yakın zamanda serbest bırakılır."

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...