Şahin: Helikopterin düşmesi pilotaj hatası

Şahin: Helikopterin düşmesi pilotaj hatası

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin Pervari'deki helikopterin düşme sebebini açıkladı: Metal yoğunluğu asla sözkonusu değil. Sebep pilotaj hatası ve hava şartları

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, 17 askerin şehit olduğu helikopter kazasıyla ilgili olarak, "Helikopterde metal yorgunluğu gibi bir husus asla söz konusu değildir. Zira bu tür araçlar belli bir ömre göre çalıştırılmaktadır" dedi. nbsp;Şahin, helikopterin düşme sebebini ise şöyle açıkladı: "Kazanın nedeni pilotaj hatası ve iklim şartlarıdır. Nihai sebep ise kaza kırım raporunda ortaya çıkacaktır."
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yaptığı açıklamada, Siirt'te 17 askerin şehit olduğu S-70 Sikorsky helikopterlerin "metal yorgunu ve uçuş saatlerini doldurmuş olmalarının felaketlere davetiye çıkardığını" söylemişti. Bahçeli, "17 şehidimize yol açan helikopter kazası tüm ayrıntı ve yönleriyle incelenmeli, derinlemesine araştırılmalı ve neticelerinden başta Genelkurmay Başkanlığı ve AKP hükümeti olmak üzere sorumluluk mertebesinde bulunanlar lazım gelen dersleri çıkarmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...