'Sahibi benim' dedi 60 bin TL’ye sattı! Tarihi köprünün nasıl çalındığı ortaya çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Sahibi benim' dedi 60 bin TL’ye sattı! Tarihi köprünün nasıl çalındığı ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Ankara-Beypazarı karayolu üzerindeki 44 yıldır kullanılmayan Gömleksiz Köprüsü’nün ocak ayında çalındığı ve tarihi köprünün demirlerinin satıldığı ortaya çıkmıştı. Sanık ifadelerinin alındığı dava dosyasında köprünün satılma ve çalınma süreci belli oldu.

Ankara-Beypazarı karayolu üzerindeki 44 yıldır kullanılmayan Gömleksiz Köprüsü Ocak ayından ortadan kaybolmuştu. Jandarma ekiplerinin devriye gezisi sırasında olmadığı farkedilen köprü için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderildi. “Köprüyü siz mi kaldırdınız” diye soran jandarmaya Karayolları Genel Müdürlüğü'nden "Hayır" cevabı gelince soruşturma başlatılmıştı. Olayla ilgili açılan davada hırsızlık gün yüzüne çıktı.

İFADELER HIRSIZLIĞI ORTAYA ÇIKARDI

NTV'de yer alan habere göre, Z.K. "Sahibi benim" dediği köprüyü 60 bin liraya sattı. Satın alan kişiler ise iş makineleriyle, tarihi köprüyü bir haftada yerle bir edip, tonlarca demir ve hurda çıkardı.

Köprüyü sattığı için 2,5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yagılanan Z.K ifadesinde "CİMER’e yaptığım müracaat ile köprünün yıkımının bana verileceğini düşünerek yıkıma başladık" dedi. Köprüyü satın alan Y.Ç. ise “Hurdacılık yapıyorum, köprüden çıkacak demirleri satın aldım. Z.K. köprüyü Karayolları’nın kendisine verdiğini söyledi" dedi.

'Sahibi benim' dedi 60 bin TL’ye sattı! Tarihi köprünün nasıl çalındığı ortaya çıktı
Ankara-Beypazarı karayolu üzerindeki köprüden geriye kalan görüntü

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...