Sağlıkta 38 maddelik yeni yasa teklifi Meclis'e sunuldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sağlıkta 38 maddelik yeni yasa teklifi Meclis'e sunuldu
GÜNDEM Haberleri

AK Parti, sağlık hizmetleri ve optisyenleri kapsayan 38 maddelik yeni yasa teklifini Meclis Başkanlığı'na sundu. Düzenleme önümüzdeki günlerde Sağlık Komisyonu'nda ele alınacak. Hizmetlerin etkililiğini artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığınca nüfus, yaş grubu ve bölge gibi kriterlere göre ağız diş sağlığı ve yaşlı sağlığı hizmetleri planlaması yapılacak.

Sağlık alanında düzenlemeleri içeren İspençiyari(eczacılık) ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Teklife göre; ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde koruyucu uygulamalara öncelik verilecek.

Aile hekimliklerinde koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin, mevcut sisteme entegrasyonu sağlanacak. Aile sağlığı çalışanı seçiminde aile hekiminin de görüşü alınacak

Böylece bu konudaki hizmetlere kolayca erişim sağlanarak belirli yaş aralığında tüm çocukların düzenli diş kontrolünün yapılabilmesi mümkün olacak.

YAŞLI SAĞLIĞI HİZMETLERİ PLANLAMASI YAPILACAK

Teklifte yaşlılara da ayrıca parantez açıldı. Yaşlılar, sağlık hizmetlerinde yakından takip edilecek, yaşlı sağlığı konusunda tedbirler artırılacak. 

Düzenleme ile Meslek odalarına üye olmayan optisyen ve gözlükçüler de mesleki faaliyette bulunamayacak.

Meslekten geçici olarak men edilmesine karar verilen devlet memurlarının yeterlilik eğitimine tabi tutulmalarına karar verilecek.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...