Rusya’ya zeytin dalı

Düzenleyen:
Rusya’ya zeytin dalı

GÜNDEM Haberleri

Uçak düşürülme olayından sonra gerilen Türkiye-Rusya ilişkilerinde önemli bir gelişme yaşandı. Türkiye, “12 Haziran Rusya Millî Günü” sebebiyle Rusya’ya üst düzey kutlama mektubu gönderdi.

Buket GÜVEN ANKARA
Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesi sonrasında sert rüzgârların estiği Ankara- Moskova hattında Türkiye, Rusya’ya zeytin dalı uzattı. Ankara’dan millî günü dolayısıyla Rusya’ya çifte tebrik mesajı yollandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e tebrik mesajı gönderirken Başbakan Binali Yıldırım da Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev’e milli günleri dolayısıyla kutladı.
 Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Putin’e hitaben 12 Haziran 2016 tarihinde gönderdiği mesajda, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin önümüzdeki süreçte hak ettiği seviyeye ulaşması dileğinde de bulundu. Erdoğan’ın kutlama mesajında, “Rusya Federasyonu’nun Millî Günü vesilesiyle şahsınızda tüm Rus halkını milletim adına tebrik eder, önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya arasındaki münasebetlerin hak ettiği seviyeye yükselmesini temenni ederim” ifadesini kullandığı öğrenildi.
 Söz konusu mesajlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilişkilerin düzeltilmesi yolundaki geçtiğimiz hafta yaptığı “Türkiye-Rusya ilişkileri bizim iktidarımızda en güçlü dönemini yaşadı. Ama bu denli güçlenmiş olan ikili ilişkiler, malum olaydan sonra neredeyse kopma noktasına geldi. Koptu demek istemiyorum, çünkü ben ikili ilişkilerin halen toparlanacağı ümidini taşıyorum. Çünkü ben ve Putin, ikili ilişkileri gerçekten çok ileri bir noktaya taşımıştık. Temenni ederim ki ilişkilerimiz kısa zamanda toparlanır, yine o eski günlerimize çok daha güçlü bir şekilde döneriz” açıklamasının ardından ikinci bir adım olarak değerlendirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...