Rusya'dan Türkiye'ye 'ateşkes' göndermesi

Rusya'dan Türkiye'ye 'ateşkes' göndermesi

GÜNDEM Haberleri

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, Türkiye yardım koridorlarını yeniden açarsa ateşkesin ihlali olur dedi.

Rusya Devlet Duması Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Rusya ve ABD'nin Suriye'de ateşkes konusunda anlaşmasının uygulanması durumunda, Suriye'deki krizin siyasi yollarla çözümü adına yeni yollar açacağını söyledi.
Puşkov, Türkiye'nin ateşkesten faydalanarak Suriye'de destek verdiği grupların yeniden toparlanmasına yardım edebileceğini öne sürdü.
"ATEŞKESİN SAĞLANMASI ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM"
ABD ve Rusya'nın Suriye'de ateşkes konusunda anlaşmasının önemine vurgu yapan Puşkov, "Ateşkesin sağlanması çok önemli bir adım, çünkü çatışmaların devam ettiği bir ortamda siyasi çözümden bahsetmek çok zor." dedi. 
''SURİYE'DE TERÖRİST VE ILIMLI MUHALİFLER İÇ İÇE''
Puşkov ayrıca Suriye'deki teröristler ve ılımlı muhaliflerin iç içe girdiğini ve bunları ayrıştırmanın zor olacağını iddia etti.
''TÜRKİYE BU TEHLİKELERİN BAŞINDA GELİYOR''
Suriye'deki ateşkesin görünmez tehlikeleri olduğunu iddia eden Puşkov, "Türkiye'nin bu tehlikelerin başında geldiğini" savundu.
Puşkov, ''Yeterince açık ki, Türkiye, kendi savaşçılarını güçlendirmek, destek verdiği grupların toparlanmasına yardım etmek veSuriye ordusu ile Rus hava operasyonlarının tahrip ettiği yardım koridorlarının yeniden oluşturulması için bu ateşkesi kullanabilir." dedi.
Puşkov, Türkiye'nin bunları yapmasının ateşkesin ihlali anlamına geldiğini ifade etti ve "Suriye'deki ateşkes, bölgesel oyuncular arasındaki bağlantının güçlenmesi için kullanılmamalı, örneğin Türkiye ve savaşçılar arasında.'' şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...