Lavrov Türkiye'ye geliyor: Ana gündem maddesi Suriye ve Ukrayna

- Güncelleme:
Lavrov Türkiye'ye geliyor: Ana gündem maddesi Suriye ve Ukrayna

Gündem Haberleri

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov yarın Türkiye’ye geliyor.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Çantasında sıcak başlıklar bulunan Lavrov’un 2 gün sürecek temaslarının ana gündemi Suriye ve Ukrayna olacak. Lavrov ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova’da Suriye konulu gerçekleştirilen Bakan Yardımcıları toplantısının sonuçlarını değerlendirecek. Suriye ile ilgili siyasi süreci de ele alacak olan Dışişleri Bakanları, ayrıca sığınmacıların durumunu görüşecek. İki Bakan Orta Asya ve Afganistan ile ilgili de değerlendirmelerde bulunacak.

Türkiye ve Rusya arasında, ticaret, enerji ve turizm alanlarında ilişkilerin daha da geliştirilmesi için atılacak adımların da gündeme geleceği görüşmelerde tahıl anlaşması da masadaki konular arasında. Öte yandan Türkiye, Rusya, İran ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcıları, Rusya’nın başkenti Moskova’da Türkiye ve Suriye ilişkilerinin normalleşmesini ele almak üzere bir araya geldi. 

HER ÜLKE GÖRÜŞÜNÜ DİLE GETİRDİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Moskova’da gerçekleşen toplantılarda taraflar, müteakip Dışişleri Bakanları toplantısının hazırlıklarına ilişkin hususları ele aldı ve her ülke tutumunu ve görüşlerini şeffaf ve açık bir şekilde dile getirdi. Bu çerçevede, taraflar istişarelere devam edilmesi konusunda mutabık kaldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...