Rus uçakları sınırı geçti, Türk jetleri havalandı

Rus uçakları sınırı geçti, Türk jetleri havalandı

GÜNDEM Haberleri

Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16'lar bir hafta içinde ikinci kez Rus askeri uçağını engellemek için havalandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Rusya Federasyonu'na ait bir uçağın Türk Hava Sahası'na yaklaşması üzerine, hava sahası ihmal girişimini önlemek için iki F-16 uçağına alarm görevi verildiği, söz konusu uçağın bölgeyi terk edinceye kadar izlendiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki açıklamaya göre, Rusya Federasyonu'na ait İL-20 tipi askeri uçak, dün Karadeniz'de Türkiye-Bulgaristan hudut bölgesinden Türkiye-Gürcistan hudut bölgesine kadar uluslararası hava sahasında, Türkiye kıyılarına paralel olacak şekilde uçuş gerçekleştirdi.

Söz konusu uçağın Karadeniz'in uluslararası hava sahasında ve Demirköy/Kırklareli açıklarında Türk Hava Sahası'na yaklaşması üzerine, muhtemel hava sahası ihlal girişimlerini önlemek maksadıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Akhisar'da konuşlu iki F-16 uçağına alarm görevi verildi.

Akhisar'dan kalkan uçaklar Türk Hava Sahası'nda seyirle Rusya'ya ait uçağı Bartın açıklarına kadar izledi. Daha sonra görevi Merzifon'dan kalkan iki F-16 uçağı aldı. Rusya Federasyonu'na ait uçak, Hopa/Artvin açıklarında bölgeyi terk edinceye kadar Merzifon'dan kalkan ve Türk Hava Sahası içerisinde uçan uçaklarca izlendi. Rus uçağının bölgeden uzaklaşmasının ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait uçaklar da üslerine döndü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...