Romanların kararı evet

Düzenleyen:
Romanların kararı evet

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Roman Dernekleri Federasyonu 50 il başkanları ile düzenledikleri basın toplantısında referandumda neden “Evet” diyeceklerini açıkladılar. Genel Başkan Adnan Demirez yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Romanlara her anlamda destek verdiğini belirterek, “Yunanistan’da Roman vatandaşların çocukları devlet okullarına kabul edilmez iken, Türkiye’de bizlere eşit seviyede eğitim desteği verildiği için evet diyoruz” dedi.

Türkiye Romanlar Federasyonun organize ettiği “Neden Evet” toplantısına AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Türkiye Asya- Avrupa Roman Dernekleri  Federasyon Başkanı Halil Demirişleyen, Beyoğlu AK Parti Meclis Üyesi Gürkan Kırıcı, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, Edirne Roman Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, Gürpınar Belediye Başkanı Veliddin Küçük’ün yanı sıra Manisa, Aydın, Balıkesir, Ankara, Yalova, Kocaeli, Adana, Mersin, İzmir, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Çanakkale, Beylikdüzü federasyon başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Türkiye Roman Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Adnan Demirez, “Bizim için 2010 yılında başlatılan ve yararlarını gördüğümüz roman açılım sürecinin devam ettiği için evet. Fransa’dan Roman aileleri sınır dışı edilirken Cumhurbaşkanımız gerekirse kardeşlerimizi alıp destek verelim dediği için evet. Macaristan’da roman mahallelerinin etrafında 3 metre kare duvarlar örülürken Cumburbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizlere Toki’de ev yaptırıp desteğini esirgemediği için evet. Değişik Avrupa ülkelerinde roman kadınlarımız kısırlaştırılıp roman nüfusunun artmaması sağlanırken ülkemizde Cumhurbaşkanımız herkesten 3 çocuk istediği için evet.  Ülkemizin büyümesi için evet. Çocuklarımızın geleceği için evet” dedi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...