Riskli elçiliklere 'bordo' kalkan

Riskli elçiliklere 'bordo' kalkan

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu'nun, Musul'da yaşananlar sonrası verdiği "riskli temsilciliklerimizi Bordo bereliler korusun" talimatının ardından TSK harekete geçti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Musul Başkonsolosluğu'nda yaşananlar sonrası verdiği "riskli temsilciliklerimizi Bordo bereliler korusun" talimatının ardından TSK harekete geçti. Genelkurmay ilk etapta Özel Kuvvetler Komutanlığı ya da halk arasındaki adıyla 'Bordo Bereli' olarak bilinen personelin sayısını arttıracak. Gerekli ek eğitimlerin ardından, bordo bereliler ihtiyaç hisseden dış temsilcilikleri korumaya başlayacak. Özel Kuvvetler'in ilk aşamada Irak, Lübnan, Yemen ve daha önce bir saldırının yaşandığı Somali Mogadişu'daki Büyükelçiliklerimizde görev yapması öngörülüyor. Bu çerçevede, TSK'nın gelişmeler karşısında hazırlıklı olduğu ve personel takviyesinde herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağı belirtiliyor. Bordo bereliler, her türlü arazi ve iklim şartlarında görev yapabilecek nitelikte üst düzey eğitime tabi tutulan özel askerler olarak tanımlanıyor. Buket Güven ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...