Ricciardone, 'Fidan'la çalışmak bir ayrıcalık'

Ricciardone, 'Fidan'la çalışmak bir ayrıcalık'

GÜNDEM Haberleri

ABD Büyükelçisi Ricciardone, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili ülkesinde çıkan haberleri değerlendirdi.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında ABD basınında çıkan iddiaları değerlendiren ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, "Amerika'nın ne düşündüğünü öğrenmek isterseniz, resmi kaynaklara başvurun. Ben buradayım. ABD Dışişleri Bakanlığı varken resmi olarak iletişim kuralım" dedi. Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD) üyeleri ile bir araya gelen Ricciardone, Hakan Fidan'la ilgili soru üzerine, "Kendisine mesleki ve kişisel açıdan büyük saygı duyuyorum. En fazla sorumluluk ve hassasiyet gerektiren görevlerden birini yürüten, kendini işine adamış, sadık ve yetkin bir üst düzey yetkili. Onunla çalışmak bir ayrıcalık ve ne zaman bir araya gelsek ondan çok şey öğreniyorum" diye konuştu.ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞÜYOR
Son dönemde ABD Başkan Barack Obama ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki doğrudan temas sayısında azalma yaşanıp yaşanmadığı, bunun "ilişkilerde bir soğukluk göstergesi olup olmadığı" da sorulan Ricciardone, Türkiye ve ABD Dışişleri Bakanları'nın daha dün (önceki gün) biraraya geldiklerini hatırlatarak, "İki lider ve iki ülke arasında üst düzey irtibat devam ediyor. Türkiye ile, diğer müttefiklerimizle olduğu gibi her düzeyde temas sürüyor. Telefon görüşmeleri de hala sık" cevabını verdi.
Ricciardone, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmesini ise "Muhalefet lideriyle görüşmem kadar doğal birşey olamaz" sözleriyle değerlendirdi. Türkiye'nin sürdürdüğü çözüm sürecini de değerlendiren Ricciardone, İmralı ile yakın zamana kadar iletişim kanalı mevcut olmadığını ifade ederek "İletişim kanalın olmasından memnuniyet duyuyoruz" dedi. Ricciardone meselenin politik bir mesele olduğunu, üçüncü taraf olarak müdahil olamayacaklarını ancak ABD'nin Türkiye'nin her türlü terör mücadelesinde yanında olduğunu vurguladı.
"ÇİN ENDİŞESİ"
Türkiye'nin Çinli bir şirketten füze alımı ihtimaline ilişkin yorumu sorulan Ricciardone, şöyle konuştu: "Türkiye ile ABD'deki en az 3 yasal düzenlemeye göre yaptırım altında bulunan Çinli bir firma arasında varılması muhtemel anlaşma konusunda büyük endişe duyduğumuz sır değil. Bu ticari bir karar ve Türkiye, savunma alımları ile ilgili kendi bağımsız kararını verme hakkına sahip ancak bizim müttefiklerin füze ve hava savunmasına ilişkin endişelerimiz var." Ricciardone, Ankara'nın ABD'nin yaptırım uyguladığı Çin firması ile anlaşmanın sonuçlandırılması halinde Türkiye'deki Amerikan savunma yatırımların etkilenebileceğini söyledi.
Buket GÜVEN ANKARA - TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...