Ricciardone: 'AK Parti büyük başarı gösterdi'

Ricciardone: 'AK Parti büyük başarı gösterdi'

GÜNDEM Haberleri

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, yerel seçim zaferi sonrası AK Parti'ye "tebrik" ziyaretinde bulundu.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Mehmet Ali Şahin'i ziyaret etti. Büyükelçi, "Türkiye-ABD ilişkilerini üst seviyede tutmanın önemi konusunda uzlaştık. İş birliğini artırmayı konuştuk. AK Parti'yi başarısı için de kutladım" dedi. nbsp;Görüşmede ise seçimden çok, "paralel yapılanma" ve "Ermeni iddialarıyla ilgili düzenleme" olmak üzere sıcak gündem değerlendirildi. Ricciardone'yi ayrı ayrı ağırlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Yasin Aktay, görüşmenin ardından Başbakan Erdoğan ve MKYK üyelerine bilgi verdi. nbsp;Edinilen bilgilere göre Şahin ve Aktay'ın, özellikle paralel yapıya ilişkin Türkiye'nin hassasiyetini aktardıkları kaydedildi. Twitter tartışması, Ukrayna ve Suriye'deki son durum, Mısır'daki idam kararları da gündemdeydi. Çıkışta açıklama yapan Ricciardone'nin, "Fethullah Gülen"le ilgili bir soruyu İngilizce cevaplaması dikkat çekti. Büyükelçi, "İlişkileri üst seviyede tutmanın öneminde uzlaştık. Bunu Türkiye ve ABD'nin çıkarları doğrultusunda ve Türkiye'nin siyasetinden uzak şekilde yaptık" ifadesini kullandı. Büyükelçi, Melih Gökçek'e tebrik mesajı göndermemesinin sorulması üzerine "Gökçek'e saygı duymaktan başka bir şeyim yok. Seçimdeki büyük bir başarı dolayısıyla hem Başbakan'ı hem de Şahin'i tebrik ettim" şeklinde konuştu.
Öte yandan, sözde Ermeni soykırımını yeniden gündeme getiren ABD'den Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleşecek. ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nin Başkanı John Boehner bugün Ankara'ya geliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...