'Reyting adına ahlak, inanç hiçe sayılıyor!'

'Reyting adına ahlak,  inanç hiçe sayılıyor!'

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası"nın açılışında yaptığı konuşmada, "Hiç kimsenin istismarcılar ve sahtekârları bahane ederek İslam medeniyetinin temel değerlerini itibarsızlaştırmaya hakkı yoktur" dedi.

Son günlerde Selefi grupların artış gösterdiğine dikkati çeken Erbaş, "Dini argümanlar ve söylemlerle ekranlarda, teyide muhtaç, kaynağı belirsiz bilgiler paylaşarak zihinleri bulandıran bazı kişi ve grupların bu tavrı Müslüman bilinci ve ciddiyetiyle asla bağdaşmamaktadır" dedi. Medyanın da bu konularda sorumsuz davrandığına dikkati çeken Erbaş şu ifadeleri kullandı: Reyting adına, bütün aile, gelenek, ahlak ve inanç değerlerini hiçe sayarak şüyuu vukuundan beter çirkinlikleri ekranlara taşımak, gayrimeşru ilişkileri sıradanlaştıran, şiddeti ve istismarı teşvik eden yayınlar yapmak milletimize, medeniyetimize, nesillerimize ve geleceğimize karşı işlenen büyük bir suçtur, pervasızlıktır, sorumsuzluktur.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...