Reyhanlı'da katillere tepki dinmiyor

Reyhanlı'da katillere tepki dinmiyor

GÜNDEM Haberleri

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırı sonrası hayat normale dönmeye başladı.


Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırı sonrası hayat normale dönmeye başladı. Hafta başında öğrenciler okullarına gitmeye, esnaflar işyerlerini açtı. Beş dakika ara ile bomba yüklü araçların patlatıldığı belediye sarayı ve PTT binası önündeki caddeler trafiğe açıldı. Geniş bir alanda etkisi hissedilen patlamadan işyerleri hasar gören esnaf temiz ve onarım çalışmaları yapıyor. Patlama şiddetinin etkili olduğu ilçe merkezinde meraklı vatandaşlar olay yerlerini inceliyor. Çevre illerden polislerle ilçede üst düzey güvenlik tedbirleri devam ediyor. Polisler, patlamanın meydana geldiği caddelerde yoğun tedbirlerini sürdürüyor. PTT binası civarında dükkanı ağır hasar gören Şemsettin İnanç, işyerinde maddi hasarının bulunduğunu belirterek, ''Allah devletimize ziyan vermesin. Cana geleceğine mala gelsin.'' dedi. nbsp; Bu arada çok sayıda işyerine caddelere ve evlere asılan Türk bayrakları dikkat çekiyor

##tgvideo##

ENKAZ KALDIRILIYOR


Reyhanlı halkı, Cumartesi günü beşer dakika arayla meydana gelen ve ilçeyi savaş alanına çeviren saldırıların izlerini silmeye çalışıyor. "Hayat devam ediyor" diyen vatandaşlar, giden yakınlarının acılarını yüreğinde taşısa da, yaşadıkları korkuyu ve paniği unutmaya gayret ediyor.
Patlamanın yaşandığı semtlerdeki esnaflar haftanın ilk günüyle birlikte, bir yandan işyerlerini onarıyor, diğer yandan da saldırıyı gerçekleştirenlere lanet yağdırıyor. Sağduyuyu ve akl-ı selimi elden bırakmayacaklarını ifade eden vatandaşlar, Reyhanlı'nın bu saldırıyı asla hak etmediğini vurguluyor.
İkinci patlamanın yaşandığı Postane meydanının bir iki sokak arkasında züccaciye dükkanı işleten Ayşe Yapıcı yaşadığı korku dolu dakikaları anlatarak, "Yani bir anda patlama sesini duyduk. İlk patlamayı duydum dışarı attım kendimi. İkinci patlamada zaten olan oldu. Birinci patlamada içerden hasar gördük. İkinci patlamada ön cephemiz hasar gördü. Zararımız çok ama ne diyelim sağlık olsun. Hayat devam edecek" diye konuştu.
Reyhanlı Öncü Haber Gazetesi sahibi Hasan Özdemir'de patlamayı yaşayanlardan. Haftanın ilk gününde çıkartacağı gazetenin hazırlıklarına başlayan Özdemir, gazetelerinin manşetinde Reyhanlı halkının bu tabloyu hak etmediğine yer vereceğini söyledi. Özdemir, şöyle konuştu:
"Yani hayat devam ediyor gördüğünüz gibi. Hasar tespitleri yapılıyor. Şu an bizde haftanın ilk gününde işyerimizi açtık. Ben zaten yerel gazete sahibiyim. Bir gazete çıkartacağız. Onun hazırlığı içindeyiz. Reyhanlı bunu hiç hak etmedi. Patlama anında da buradaydım. Hep televizyonlarda seyrediyorduk. Beyrut'u Gazze'yi. Reyhanlı böylece Beyrut ,Gazze oldu. Biz layık değiliz. Reyhanlı halkı olarak bu tabloya layık değiliz."
Reyhanlı'da hayatın en kısa sürede normale dönmesi için okullar tatil edilmemişti. Bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren okullarının yollarını tutan öğrenciler, sıralardaki yerlerini aldılar. Öğleyin okula giden bir grup öğrenci ise sınıf arkadaşlarına taziye ziyaretinde bulundular. Arkadaşlarının birinin babasını, birinin ise dedesini kaybettiğini ifade eden öğrenciler, bu acının bir daha tekrar etmemesi için dua ettiklerini söylediler.

SİYASİLERE TEPKİ VAR
BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve beraberindekiler., bombalı saldırılarla ilgili incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde esnaf tarafından protesto edildi.
Kürkçü ve beraberindekiler ilk patlamanın meydan geldiği Reyhanlı Belediyesi binası önüne geldi. Burada incelemelerde bulunan BDP'liler çevredeki esnafın tepkisiyle karşılaştı. Vatandaşlar, "Bu ülkeye kan dökmeyi siz getirdiniz" şeklinde bağırdı.
Daha sonra bazı esnaf ile görüşen Kürkçü, Cilvegözü ve Reyhanlı'daki patlamaların hükümetin politikasından kaynaklandığını iddia etti.
BDP heyeti daha sonra ikinci patlamanın meydana geldiği Postane binası önünde incelemelerde bulundu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...