Reyhanli zanlısı itiraf etti

Reyhanli zanlısı itiraf etti

GÜNDEM Haberleri

51 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda kullanılan araçları satın alan Mehmet G. ifadesinde suçunu itiraf ettti.

Reyhanlı saldırısının asıl faillerinden olan ve önceki gün düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Mehmet G. ifadesinde her şeyi itiraf etti. Bombalı eylemlerde kullanılan minibüsleri satın alan Mehmet G.'nin verdiği bilgiler doğrultusunda dün 4 kişi daha yakalanırken, eylemin planlayıcısı konumundaki Nasır E.'nin bombalı saldırılardan önce keşif yapmak için kullandığı araba da ele geçirildi. Keşif aracı da, bombaların minibüslere yüklendiği Hatay'ın sayfiye beldesi Harbiye'de bulundu. Eylemin perde arkası Mehmet G.'nin verdiği bilgilerle tamamen aydınlanmış durumda. Her şeyi Suriye ile doğrudan görüşen Nasır E.'nin talimatları doğrultusunda planladıklarını söyleyen Mehmet G. ifadesinde şu bilgileri verdiği öğrenildi: "Nasır E. Suriye'den para getirdi. Getirdiği paralarla benim adıma iki minibüs aldık. Ankara'ya keşif amaçlı gittik. Sonra geri dönüp Reyhanlı'ya gittik. Orada eylemi gerçekleştirdik. Paranın tamamını iş bitiminde alacaktık. Ancak, patlamadan sonra çembere alındığı için buluşma yerine gidip parayı alamadık. 5 kişi, Suriye'ye geçmek için Samandağ'a gidip saklandık. Orda da güvenlik tedbirleri sebebiyle kaçamadık. Operasyon düzenlenince de yakalandım." Mehmet G.'nin ifadesinde verdiği bilgiler doğrultusunda Samandağ'ının Keldağı kesimini abluka altına alan Özel Harekat polisleri 4 zanlıyı daha yakaladı. Mehmet G.'nin verdiği bilgilere göre olayın bir numaralı planlayıcısı Nasır E. olduğu kesinleşti. Resmi kayıtlara göre Suriye'ye yüzlerce defa giriş çıkış kaydı bulunan Nasır E.'nin eylemin perde arkasındaki güçlerle doğrudan bağlantılı kişi olduğu düşünülüyor. Güvenlik birimleri Nasır. E'nin eylemden hemen sonra Suriye'ye geçtiği yönünde bilgilere ulaşmış durumda. Nasır E.'nin yakalanması için çalışmalar yürütülüyor. nbsp;Melik Duvaklı İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...