Restorasyon sürüyor: Kız Kulesi'nin son hali havadan görüntülendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

2021 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kız Kulesi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor. 'İstanbul'un incisi' olarak adlandırılan Kız Kulesi'nin son hali havadan görüntülendi.

İstanbul'un simge yapıları arasında yer alan ve "İstanbul'un incisi" olarak adlandırılan Kız Kulesi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Restorasyon çalışmaları süren Kız Kulesi’nin son hali havadan görüntülendi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Kurulan iskelede ekiplerin restorasyon çalışmalarına devam ettiği, çevresinde ise alt yapı çalışması için borular bulunduğu görüldü.

Ertan Türkmen isimli bir vatandaş, "Bir günlüğüne gezmeye geldim. İstanbul, tarihi dokusu ve her şeyiyle güzel şehrimiz. İnşallah sahip çıkarız. Restorasyonun bitmesini heyecanla bekliyoruz" dedi. (İHA)

Restorasyon sürüyor: Kız Kulesi'nin son hali havadan görüntülendi

HEDEF MART SONU

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kız Kulesi'nde geçtiğimiz aylarda incelemelerde bulunmuş ve hedeflerinin 2023 yılı Mart ayının sonunda Kız Kulesi'ni ziyaretçi ile buluşturmak olduğunu belirtmişti.

Restorasyon sürüyor: Kız Kulesi'nin son hali havadan görüntülendi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...