Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp açıklaması

Düzenleyen:
Rekabet Kurumu'ndan WhatsApp açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Rekabet Kurumu, WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceğini açıklandı.

Whatsapp’in çok tartışılan ve veri hırsızlığına yol açabileceği düşünülen gizlilik sözleşmesi, Türkiye'de uygulanamayacak. Rekabet Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre; başlattılan soruşturma kapsamında savunması alınan Whatsapp temsilcileri, güncellemenin Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceğini yetkililere iletti.

AB ÜLKELERİNDEN SONRA TÜRKİYE DE KAPSAM DIŞI
Gizlilik sözleşmesinin detaylarının duyulması üzerine yoğun tepki ile karşılaşmasının ardından, Rekabet kurumu Whatsapp’a ocak ayında soruşturma başlatmıştı. Whatsapp yetkililerinin hazırladığı bilgi ve belgeler kuruma ulaştı. Şirket, sözleşmenin Türkiye'de de uygulanmayacağını ileterek geri adım attı. Sözleşme, AB ülkelerinde de yasalara takıldığı  için uygulayamıyordu. Açıklamanın ardından Türkiye’deki kullanıcıların güncellemeye onay vermelerini talep eden bildirimleri almayacakları ve Whatsapp’ı tam işlevsellikle kullanmaya devam edecekleri öğrenildi. 

Whatsapp 15 Mayıs’a kadar gizlilik sözleşmesine onay vermeyen kullanıcıların WhatsApp’ı kullanmayacağını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...