Referandumda AK Parti'nin yüzde 4'ü 'hayır' dedi ama...

Düzenleyen:
Referandumda AK Parti'nin yüzde 4'ü 'hayır' dedi ama...

GÜNDEM Haberleri

AK Parti yönetimi, parti tabanından ‘Hayır’ oyu çıkmasına rağmen, bu kitlenin partiden uzaklaşmadığı tespitini yaptı.

Yücel Kayaoğlu

Referandumdan çıkan sonuçlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK ve MKYK toplantılarında masaya yatırılıyor. Sonuçlara ilişkin ilk analizlerden sonra, Cumhurbaşkanının talimatı ile geniş katılımlı bir anket çalışması yapıldı. AK Parti kurmaylarından edinilen bilgilere göre, 16 Nisan referandumda Türkiye genelindeki AK Parti seçmen tabanının yüzde 4-6’sı ‘Hayır’ oyu kullandı. Bu oran Ege’de yüzde 10-12’ye yükseldi. AK Parti tabanı referandumda ‘Hayır’ oyu verse bile, muhtemel bir seçimde parti tercihinin yeniden AK Parti olacağı sonucu da ortaya çıktı. AK Parti kaynakları, “Bu sonuç da gösteriyor ki, bizim seçmen kitlemizden hayır oy verenler parti için bir risk oluşturmuyor. Son kertede, yine AK Parti’yi tercih ediyor. Anketten çıkan en önemli sonuç bize göre, referandum sonuçlarının toplumu kutuplaştırmamasıdır. Vatandaş, referandum sonuçlarının toplumu bölmeyeceğine inanıyor” değerlendirmesi yaptı.
Ankette, gençlerden gelen ‘Evet’ oyunun yüzde 30-35 civarında kaldığı, bu oranının beklentilerin altında olduğu değerlendirmesi yapıldı. Bu sonuçtan hareketle önümüzdeki süreçte gençlerin AK Parti’ye ilgisini çekmek için Cumhurbaşkanının talimat verdiği ve bu konuda yeni bir strateji belirleneceği dile getirildi.
AK Parti, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul yürüyüşünün toplumdaki etkisini de ölçtü. AK Parti kurmayları, yürüyüşe Türkiye genelindeki destek oranının yüzde 35 olduğu, yüzde 40’lık kitlenin destek vermediğini, CHP tabanının büyük bölümünün desteklemesine rağmen, yürüyüşe katılmayı düşünmediği sonucuna ulaştıklarını kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...