Ramazan ayında hava sıcaklıkları artacak

/ Kaynak: İHA
Ramazan ayında hava sıcaklıkları artacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Meteoroloji yetkilileri, ülke genelinde hava sıcaklığının Ramazan ayının ilk haftasında mevsim normallerinin 2-8 derece üzerinde seyredeceğini bildirdi.

nbsp;Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son değerlendirmelere göre, nbsp;önümüzdeki hafta sonunda Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimi ile İç Ege de yer yer kısa süreli yerel sağanak geçişleri beklenirken diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının Ramazan ayının ilk haftasında artmaya devam edeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin 2 - 8 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki günlerde beklenen yüksek hava sıcaklığı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uzmanlar, özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması istendi. Ayrıca beklenen yüksek sıcaklık ve düşük nem dolayısıyla meydana gelebilecek orman yangın riskine karşı yetkililer, vatandaşların tedbirli davranması konusunda uyarıda bulundu. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...