Rakka operasyonuna YPG katılamaz

Düzenleyen:
Rakka operasyonuna YPG katılamaz

GÜNDEM Haberleri

“Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu YPG militanlarının operasyonda yer almaması gerektiğini ABD’li yetkililere ilettik. Bu konuda ısrarcı olacağız”

BD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı uluslararası koalisyonun sözcülerinden Korgeneral Stephen Townsend’in “YPG güçleri de Rakka’ya düzenlenecek operasyona katılacak” açıklamasına Millî Savunma Bakanı Fikri Işık’tan cevap geldi. NATO Savunma Bakanları Toplantısı için Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Bakan Işık, ikinci gün oturumları sonrasında toplantıları izleyen Türk gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Rakka’nın kendi insanları tarafından savunulması konusunda her türlü desteği vermeye hazırız” diyen Bakanı Işık “Özellikle Suriye Demokratik Güçleri kılıfı altında terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG’nin oraya sokulmaması gerektiğini ABD’lilere ifade ettik. Bu konuda da ‘Başka alternatifimiz yok’ diyemezler. Türkiye’nin bu alternatifi oluşturma yeteneği var. O bölge insanından oluşacak özellikle Özgür Suriye Ordusu bünyesinde yeterli gücün oluşturulacağını biz söylüyoruz. ABD’nin bu noktadaki tavrını bu yönde değiştirmesini istiyoruz. Bu konuda da sonuna kadar ısrarcı olacağız” şeklinde konuştu.

YPG HAK İDDİA EDER
Bakan Işık şöyle devam etti: “Şunu bilmeleri gerekiyor, Rakka’yı DAEŞ’ten temizlersiniz ama kısa ama uzun sürer operasyon fakat sonunda temizlersiniz. Fakat temizlendikten sonra ‘Rakka’yı biz aldık’ deyip, PYD/YPG’nin burada hak iddia etmesi bölgede çok büyük sıkıntılara sebep olur, bunun için de bu işi baştan ortadan kaldıralım. ABD’nin tavrı yumuşuyor, yani daha önce bu konuda çok özellikle katı duran ABD, şu anda daha yakın duruyor, olaya daha yumuşak bakıyor. Belki tereddütleri, ‘bu kuvvet sağlanabilir mi sağlanamaz mı’ noktasında olabilir onu da askerlerimiz ve ilgili kurumlarımız, istihbarat birimlerimiz görüşecekler ve bu görüşmelerin sonucunda inanıyorum ki YPG/PYD unsurlarının Rakka’da kullanılmadan bu operasyonun yapılması konusunda mutabık kalırız.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...