PYD sol örgütlere çatı oldu

PYD sol örgütlere çatı oldu

GÜNDEM Haberleri

SDP'den TİKKO'ya kadar birçok illegal yasadışı terör örgütü Kürt Devleti kurulması için PYD'nin yanında savaşmaya başladı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) 11 Haziran tarihli raporunda, PYD'nin askerî kanadı YPG/YPJ'ye dünya genelinden katılımlar olduğu haberinden sonra önemli bir gelişme daha yaşandı. Bu rapora göre PYD'ye asıl katılımların Türkiye'deki sol örgütlerden olduğu ortaya çıktı. Böylece yıllardır fraksiyon kavgası yapan illegal sol örgütlenmelerin, Kobani söz konusu olunca, geçmişi bir kenara bırakıp eylem birliği yaptığı ortaya çıktı. PYD'ye katılan Türkiye'deki illegal sol örgütlerden bazıları şunlar: Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), MLKP (Marksist-Leninist Komünist Partisi), TKP/ML TİKKO'ydu (Partizan), TKP Kıvılcım (Türkiye Komünist Partisi), Devrimci Karargâh... Bu örgüttler her ne kadar PYD yanında IŞİD'e karşı savaştıklarını ilan etseler de asıl olarak bölgede militanlarına silahlı eğitim de verdikleri ve Türkiye'deki eylemler için hazırlandıkları belirlendi. Yıllardır ABd karşıtlığı ile bilinen bu sol örgütlerin şimdi ABD'nin bölgede oluşturmaya çalıştığı "Kürt Devleti" projesine hangi amaçla hizmet ettikleri ise soru işaretleri oluşturdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...